ShyBot: Anti-Sosyal Robotun İlginç Yolculuğu....

Dünyanın belki de tek anti-sosyal ve utangaç robotu ile tanışın: İşte ShyBot ve ilginç hikayesi!

Bu da anti-sosyal robot!

Robotlar genellikle bizlere yardımcı olmak için üretiliyorlar ancak durum her zaman böyle olmayabiliyor. Geçtiğimiz hafta Kaliforniya'nın Palm Çölü, farklı bir makineye ev sahipliği yapmaktaydı. ShyBot (Utangaç Robot) insanlara yardım etmektense, adından da tahmin edilebileceği gibi insanlardan mümkün olduğunca uzakta durma görevine sahip.

ShyBot, İtalyan sanatçı Norma Jeane ve Codame'den bir mühendis ekibi tarafından DesertX sanat sergisi için San Francisco Italian Cultural Institute ortaklığı ile üretildi. Jeane, açıklamasında bu robotun "insan perspektifinden kaçmak için özel olarak tasarlanmış bir algoritmayı" temel aldığını söylüyor. ShyBot o kadar anti-sosyal ki, yaklaşmaları durumunda kendisinin macerasını filme almaya çalışan drone'lardan bile kaçıyor.

Otonom, güneş enerjili araç Kaliforniya çölünü tamamen gezmiş durumda ve gezintisi GPS aracılığıyla takip ediliyor. İsteyen kişiler, bütün gezintiyi tekrar izleme imkanına da sahip. Her ne kadar Shybot görünmekten kaçıyor olsa da, kendi görüş açısını San Francisco sanat galerisi The Lab'a "Norma Jeane: Scene with ShyBot" adlı bir sergi için gönderen bir kameraya sahipti.

En azından bu robotun insanlığa karşı acımasız bir robot isyanında bulunmayacağı kesin...

Okuyucu Yorumları