Siber güvenlik konferansı gündemi belirledi

Ankara'da gerçekleştirilen siber güvenlik zirvesinde bu önemli konular tartışıldı.

Güvenlik Ankara'da konuşuldu!

Dünyanın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojisi çözüm sağlayıcılarında olan Huawei'nin "Broader Way Forum - Siber Güvenlik" etkinliği her geçen gün daha da önemli bir hal alan ulusal siber güvenlik konusunun gereksinimlerini ve Türkiye'deki yol haritasını tartışmak amacıyla Ankara'da düzenlendi. Etkinlik Huawei Türkiye tarafından, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumu desteğiyle gerçekleştirildi.

Broader Way, sektörün mobil genişbant potansiyelinden faydalanma ve genişbandın getirdiği sosyal imkanlardan faydalanmasını sağlayacak yeni gelişen iş modellerini tanımlayan, eylem odaklı uluslararası bir forumdur. İkincisi gerçekleştirilen Broader Way Siber Güvenlik Konferansı Huawei Türkiye tarafından, kamu ve ilgili paydaşların ortaklığıyla düzenlenmiştir.

Kamu ve özel sektör katılımcılarının birbirleriyle bilgi paylaşımına girmelerini amaçlayan bu platformda aynı zamanda Türkiye'nin siber güvenlikle ilgili attığı adımlar, sorunlar ve muhtemel çözümleri de tartışılmaktadır.

Uluslararası işbirliğinin gerekliliği

Uluslararası işbirliğinin gerekliliği

Siber Güvenlik Konferansı bir konuşma yapan Huawei Başkan Yardımcısı ve Global Siber Güvenlik Yetkilisi John Suffolk, siber güvenlik hususunda uluslararası işbirliğinin gerekliliğinin altını çizdi ve konuyla ilgili şunları söyledi:

"Siber güvenlik tek bir ülke veya belirli bir şirketin sorunu değildir. Hükümet ve sektörler de dahil olmak üzere bu konuyla ilgili olan tüm taraflar siber güvenliğin risk-tabanlı yaklaşımlar, eldeki en iyi faaliyetler ve veri koruması konusunda uluslararası yaklaşımlar gerektiren ortak küresel bir sorun olduğunun farkına varmalı. Bu tip yaklaşımlar üretici/çözüm sağlayıcı firmaların, servis tedarikçilerinin ve şirketlerin veri koruması konusunda farklı ülkelerde farklı standartlarla uğraşması yerine tek bir çatı altında toplayacak ve verilerin korunması daha iyi bir düzeyde sağlanacaktır."

Huawei'nin kurmuş olduğu Global Siber Güvenlik Komisyonu'yla beraber AR & GE, tedarik zinciri, satış-pazarlama ve teknik hizmetler prosedürüyle ilgili programlar da yürüttüğünü belirten Suffolk şunları söyledi:

"Türkiye son zamanlarda çok sayıda siber saldırıya maruz kaldı ve buna karşılık olarak ülkeyi sanal saldırılardan korumak adına güvenlik duvarı koruma çalışmalarına hız verdi. Siber Güvenlik Strateji Belgesi'nin BTK ve TÜBİTAK tarafında geliştirilmesi oldukça doğru bir yaklaşımdır. Bu ayrıca mobil genişbant ve daha çok internet kullanıcısı konusundaki yüksek gereksinim açısından da isabetli bir yaklaşımdır. Uluslararası deneyime sahip bir bilişim şirketi olarak; Siber güvenlik konusunda uluslararası düzeyde kabul görmüş olan en iyi adımları benimseyip kullanacağız. Siber savunmayı geliştirme adına yapılan her türlü araştırma faaliyetini destekleyeceğiz; hükümetlerin Huawei'nin güvenlik yeteneklerini izlemesine imkân verirken bir yandan da şeffaf bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugüne kadar yaptığımız gibi bu sorunla mücadele etmek adına Türkiye'de de ilgili paydaşlarla beraber çalışma isteğimizin en üst seviyede devam ettiğini beyan ederiz."

Okuyucu Yorumları