Siber Saldırganlar Elektrikli Araçlara Göz Dikti

Kaspersky'a göre birçok siber saldırganın bir sonraki girişimi, kullanıcıları maddi zararlara uğratabilir.

Hacker'ların hedefi ciddi!

Kaspersky Lab tarafından oluşturulan yeni bir rapor, büyük bir elektrikli araç üreticisinin sunduğu şarj çözümlerinin siber saldırganlar tarafından kullanılabilecek açıklara sahip olduğunu ortaya çıkardı.

Kaspersky Lab'a göre saldırganlar söz konusu markaya ait bir elektrikli aracın bağlı olduğu şarj istasyonuna Wi-Fi ağı üzerinden bağlanarak istasyonun güç kullanımını manipüle edebilir ve aşırı güç yüklemesi ile şarj istasyonunun bağlı olduğu şebekeyi çökertebilir.

Birçok elektrikli aracın ve şarj istasyonlarının müstakil evlerin elektrik şebekesine bağlı olması, iş yeri standartlarında güvenlik önlemlerine sahip olmayan bu ağlarda bulunan istasyonları ve bu istasyonlardan şarj olan elektrikli araçları kullanılmaz hale gelme riski altında bırakıyor.

Kaspersky Lab.'da Güvenlik Araştırmacısı olarak çalışan David Emm, ortaya çıkan ciddi güvenlik riskini ve sorunun nasıl çözüldüğünü şu cümlelerle anlatıyor: "Belirli bir hedefe yönelik saldırılarda çoğu kişinin unuttuğu şey, saldırganların henüz hakkında çok çalışma yapılmamış yeni ekipmanları hedefe alarak radarlarımızdan kaçabileceği gerçeği. Üreticilerin araçlarla bağlantılı ekipmanları konusunda dikkat etmeleri ve yazılım açıkları konusunda bir güvenlik uzmanı ile çalışmaları çok önemli. Şanslıyız ki söz konusu üretici bu sorun bildirimimize olumlu cevap verdi ve oldukça hızlı şekilde gerekli güvenlik yamalarını yayınlayarak potansiyel saldırıların önüne geçti."

Tanınmış güvenlik şirketine göre olası bir açığın keşfedilmesinden sonra yapılması gerekenler bununla sınırlı değil. Kaspersky'a göre tüm akıllı cihazlar en son güvenlik yamalarını düzenli olarak almalı ve kullanıcılar, parolalarını varsayılan değerlerden farklı olarak ayarlamalılar. Bunun yanı sıra akıllı ev ağları, internet ağına bağlı kişisel cihazlardan izole edilmeli. Bu sayede internette gezinmek için kullandığınız cihazlar saldırılara hedef olsa bile bu evinizdeki akıllı sistemler bundan etkilenmeyecektir.

Okuyucu Yorumları