Sibirya Sahillerinde Doğanın Yeni Mucizesi!

Sibirya'da sahilde bir anda ortaya çıkan bu görüntü, görenleri hem şaşırttı, hem de kendine hayran bıraktırtmayı başardı!

Doğanın yeni mucizesi!

Nyda, Sibirya'da bir sahilde çekilen inanılmaz fotoğraflar, doğal olarak oluşmuş binlerce kartopunu göstermekte ve bu bölgenin şu anda bir kartopu savaşı için Dünya üzerindeki en iyi yer olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Dev kartopları, yaklaşık olarak bir buçuk hafta önce sahilde gözükmeye başladılar. Kutup Çemberinin hemen kuzeyinde yer alan Yamal bölgesinde bulunan Nyda kasabası sakinleri, daha önce buna benzeyen hiçbir şey görmemişlerdi. Buz ve kar topları sadece birkaç santimetre çapından, bir metre genişliğine kadar değişen boyutlara sahipler ve bunlardan gerçek anlamda binlerce bulunmakta.

Bu kartopları, her ne kadar dikkatli bir şekilde elde hazırlanarak sahile özenle yerleştirilmiş gibi gözükseler de, doğal bir süreç sonucunda oluşmuş durumda. Rusya'nın Arktik ve Antarktik Araştırma Enstitüsü'nden Sergei Lisenkov'un Siberian Times'a açıkladığı üzere nadir rastlanan bu süreç, küçük buz parçalarının oluşmasını ve su ile rüzgar tarafından yuvarlanmasını içeriyor.

Lesinkov'un açıklamasına göre körfezdeki su yükseldiğinde buz ile karşılaştı. Daha sonra su yavaş bir şekilde çekilirken buz geride kaldı ve ıslak kumun üzerinde yuvarlanırken bu toplara dönüştü.

Her ne kadar olay oldukça nadir olsa da, daha önce karşılaşılmamış değil. Örneğin 2014 yılında da Michigan Gölü sahilinde benzer bir görüntü yaşanmıştı..

Okuyucu Yorumları