"Sideways Dictionary" Terimleri Anlamayı Kolaylaştırdı!

"Sıfırıncı gün", "meta verisi", "makine öğrenimi", "DDoS" gibi terimleri "normal insanların" kavraması, artık çok daha kolay olacak!

Terimleri anlamanızı sağlayan araç!

Teknolojiyle ilgili terimlerin anlamlarını kavramakta zorlanıyorsanız veya her defasında unutuyorsanız, Google ve Washington Post'un bu yeni aracı size yardımcı olabilir.

Sideways Dictionary, teşbih ve mecaz yoluyla teknolojiye yakın olmayan kullanıcılara "sıfırıncı gün", "meta verisi", "makine öğrenimi", "DDoS" gibi terimlerin anlamlarını öğretmeye çalışıyor. Terimlere ve benzetmelere Sideways Technologies web sayfası üzerinden bir sözlüğe bakar gibi ulaşabiliyorsunuz. Bunun yanında Washington Post, teknolojiyle ilgili terimler içeren haberlerde, kullanıcıları bu siteye yönlendirecek.

Site örneğin "DDoS" terimini açıklamak için bir çocuğun doğum günü partisini örnek gösteriyor. "Şöyle de düşünebilirsiniz. 10 yaşındaki yeğeniniz için doğum günü partisi düzenlediğinizi ve partiye onun en yakın 20 arkadaşını davet ettiğinizi, ancak 40.000 çocuğun geldiğini düşünün. DDoS, işte buna benziyor."

Şu an sadece İngilizce dilinde hizmet veren sözlüğe kullanıcılar, Google veya Facebook ile giriş yapıp kendi açıklamalarını ekleyebiliyorlar. Eklenen her benzetme, editörler tarafından gözden geçiriliyor. Bunun ardından okurlar, en işe yarar açıklamaları oyluyorlar ve bu girişler, Washington Post'ta kelimenin üzerine götürdüğünüzde görünür hale geliyor.

Yeni hizmet, özellikle teknolojiyi yakından takip etmeyen "normal kişilerin" iki adımlı doğrulama, olta saldırısı gibi kulağa garip gelen terimleri kavramasına yardımcı olacak.

Okuyucu Yorumları