Şifre kırmak artık daha kolay!

Hacker'lar şifreleri 100 kat daha hızlı kırmanın yolunu buldu; üstelik yeni bir şey yapmadan...

Şifre kırmak artık daha kolay

Objectif Sécurité isimli bir güvenlik yazılımı şirketi, sabit disklere göre Solid State Disk'lerde 100 kat daha hızlı bir şekilde şifrelerin kırılabildiğini duyurdu.

Bilgisayarlarda kullanılan klasik mekanik sabit disklerin yakın gelecekte yerini alması beklenen Solid State Disk'ler (SSD), sabit disklere göre çok daha hızlı bir yapıya sahip. Bu bağlamda SSD'ler için geliştirilen özel şifre kırma araçlarının normal sabit disklere göre 100 kat daha hızlı bir şekilde çalıştığı ve şifreleri hızla kırabildiği ortaya çıktı.

Merkezi İsviçre'de bulunan Objectif Sécurité isimli bir güvenlik yazılımı firması, şifre algoritmalarının bulunduğu rainbow table'larından faydalanarak özel karakterlerin de yer aldığı 14 haneli şifrelerin Windows XP altında sadece 5.3 saniye gibi kısa bir sürede kırılabildiğini açıkladı.

Şifre kırma programlarının önündeki en büyük engelin sabit diskler olduğunu kaydeden şirket, bu şifre kırma testini Athlon 64 X2 4400+ işlemci ve 80 GB'lık SSD diskin bulunduğu bir bilgisayarda gerçekleştirdiğini ifade etti.

Selim Öztürk

Okuyucu Yorumları