Şifre oluşturmayı ona bırakın

İnternetin en akıllı sitelerinden biri, sizin için en iyi şifreyi oluşturmak için emrinizde!

Bırakın şifrenizi o bulsun!

Kullandığımız internet tabanlı servislerin sayısı arttıkça, hesaplarımızı güvenlik altına almak için ihtiyaç duyduğumuz şifre ve parolaların da sayısı hızla artıyor. Ne yazık ki halen çok fazla sayıda kullanıcı tek bir şifreyi tüm hesapları için kullanıyor ve bu da önemli bir güvenlik açığı oluşturuyor. Ama eğer siz de güvenliğinize önem veriyor ve farklı servisler için özel şifreler kullanıyorsanız bu kez de yeni ve güvenli bir şifre oluşturmakta zorlanıyor olabilirsiniz.

Bu konuda yardım alabileceğiniz pek çok farklı araç var ama özellikle bir tanesi oldukça ilginç. İlk çıktığında Google arama motorunun tahtını sallayabileceği söylenen Wolfram Alpha en azından şimdilik bu hedefe yakın bile değil. Buna rağmen bilgiyi derli toplu ve detaylı olarak aktarması en güzel özelliği. Ayrıca bu durumda olduğu gibi ek hizmetleri de var.

Wolfram Alpha'yı ziyaret ettiğinizde arama kutusuna "password" yazarak (ne yazık ki Wolfram hala Türkçe bilmiyor) size otomatik olarak 8 karakterli bir şifre oluşturmasını sağlayabilirsiniz. Hemen alt tarftaki kutudan karakter sayısını değiştirebilme imkanınız da var.

Okuyucu Yorumları