Sık rastlanan iOS 10 sorunlarına çözümler!

Yeni indirmeye sunulan iOS 10'da sık yaşanan sorunlar ve çözümleri!

iOS 10 sorunlarına çözümler!

Apple tarafından iPhone ve iPad'ler için henüz indirmeye sunulan iOS 10 güncellemesi, yeni işlevleriyle heyecanlandırdığı kadar bazı sorunlarıyla can sıkıyor. Bu durum, yeni yayınlanan bir işletim sistemi güncellemesi için hiç şaşırtıcı değil; peki sık rastlanan iOS 10 sorunlarını nasıl çözebilirsiniz?

Pil hızlı tükeniyorsa: iOS 10.1 bu sorunu muhtemelen çözecek, ancak güncelleme yayınlanana kadar Settings > General > Background App Refresh yolunu takip ederek arka planda sürekli olarak güncellenen uygulamaları kapatabilirsiniz. Bunun yanında Settings > Privacy > Motion & Fitness altında Fitness Tracking'i ve çok gerekli olmayan uygulamaları da kapatın.

Hangi uygulamaların pilinizi tükettiğine dikkat edin. Bunun için Settings > Battery yolunu izleyin ve pili çekinmeden harcayan uygulamaları ortaya çıkarın. Twitter ve müzik akış uygulamaları, pili tüketenlerin başında geliyor.

Telefonunuzun ekran parlaklığını düşürerek pilden tasarruf edebileceğinizi unutmayın.

iOS 10, iPhone'unuzu tuğlaya dönüştürdüyse

iOS 10, iPhone'unuzu tuğlaya dönüştürdüyse

Tuğlaya dönüşen telefonlar: Bu sorunun çözümü neyse ki basit. iTunes'u PC veya Mac üzerinde çalıştırıp iPhone'unuzu bağlayarak geri yükleme işlemini başlatabilirsiniz. Burada yedek almanın önemini hatırlatmakta fayda olacağını düşünüyoruz.

Wi-Fi ve Bluetooth sorunları: Bu sorunlar her sene kendini tekrarlıyor; öyle ki Bluetooth ve Wi-Fi'dan yakınanları duymak için her iOS güncellemesinden sonra biraz beklemeniz yeterli. Settings > General > Reset > Reset Network Settings yolunu takip edip ağ ayarlarını sıfırlayarak sorunları çözmeniz mümkün olabilir; tabi şanslıysanız. Burada doğru seçeneği kullanmaya dikkat edin, "Reset All Settings" ve "Erase All Content and Settings" ayarlarını kullanmamalısınız.

Home düğmesi: iOS 10, "kaydırarak açma" işlevini kaldırarak Touch ID sensörüne bastırmanızı sağlıyor. Buna alışamadıysanız, Settings > General > Accessibility > Home Button yolunu izleyin ve "Rest Finger to Open" seçeneğini etkinleştirerek eski işlevi geri getirin. Artık Home düğmesine basmadan, parmağınızı dokundurarak iPhone'u açabileceksiniz.

Diğer sorunlar ve çözümleri

Apple'ın yeni yazılımıyla henüz ilk saatlerimizi geçiriyoruz; zaman geçtikçe yeni sorunların (ve çözümlerin) ortaya çıkacağından şüphemiz yok. Yaşadığınız farklı sorunlar ve keşfettiğiniz çözümleriniz varsa, bizlerle aşağıda, yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları