Silah ile selfie çekmeye çalıştı; öldü!

Eğer günün birinde silahla selfie çekmek gibi saçma bir şey yaparsanız, bu haber aklınızda bulunsun!

Selfie ile gelen yeni ölüm!

Muhtemelen eğlence amaçlı başlayan bir olay, o kadar da eğlenceli olmayan bir şekilde sona erdi. Concrete, Washington'da 43 yaşında bir adam ve sevgilisi, ellerinde bir silah ile selfie çekmekteydiler. Polisin söylediğine göre çift, Pazar günü boyunca bu selfie'leri çekiyorlardı. Kız arkadaşın söylediğine göre önce silahtan mermileri çıkartıp fotoğrafı çekiyor, sonra da mermileri geri yerleştiriyorlardı.

Ancak çekilen son selfie, bu davranışın ölümcül bir hareket olduğunu gösterdi. Bir mermi çıkartılmamıştı ve 43 yaşındaki adam, yanlışlıkla kendisini vurdu. Bölge polisi adamın kimliğini açıklamamış olsa da, ölümün kaza olarak incelendiğini söylemekte.

Ancak bu olay, ölüm ile sonuçlanan ilk silahlı selfie hikayesi değil. Hatta bu olayın ölüm ile sonuçlanan ilk selfie olduğunu söylemek de mümkün değil. Selfie'ler söz konusu olduğunda sadece bu yıl içerisinde bildirilen sekiz ölüm olayı bulunmakta. Silah ile çekilen selfie'lere bakıldığında ise Eylül ayında Houston'da üniversiteye gitmeye hazırlanan bir genç, elinde silah tutarken selfie çekmeye çalışmaktaydı ve hayatını kaybetmişti. Daha önce de Rusya'da bir kadın, yine elinde silah ile selfie çekmeye çalışırken kendisini başından vurmuştu.

Tabii ki burada, insanların ne kadar renkli bir hayata sahip olduklarını göstermek amaçlı selfie çekmeye çalışırken hayatlarını kaybetmeleri gibi bir ironi de bulunmakta. Yapılan bir araştırma, genç kadınların bir haftada beş saatlerini selfie çekerek harcadıklarını göstermekte. Öyle ki, artan bu selfie çılgınlığı karşısında Rus hükümeti, insanların tehlikeli selfie'ler çekmelerini önlemeyi amaçlayan bir rehber yayınlamış durumda. Bu rehberin içerisinde önemli bir uyarı da bulunmakta: Silahlarla selfie çekmeyin...

Okuyucu Yorumları