Silikon Vadisi'nin önemli ismini kaybettik!

Teknoloji dünyasının bir dev ismini, Silikon Vadisi'nin babalarından birini daha daha kaybettik...

Bir efsaneyi daha kaybettik!

Pek çok kişi tarafından Silikon Vadisi'nin büyük babalarından biri olarak görülen Tom Perkins, uzun süren bir hastalığın ardından 84 yaşında hayatını kaybetti.

Perkins, 1932 yılında White Plains, New York'ta doğmuş ve erken yaşlarda teknoloji ile ilgilenmeye başlayarak 1953 yılında MIT'nin Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimlerinden mezun olmuş, ve dört yıl sonra da Harvard'tan MBA almıştı.

1963 yılında Hewlett-Packard'a firmanın bilgisayar donanımı bölümünün yöneticisi olarak katılan Perkin, 10 yıl boyunca firmada çalıştıktan sonra buradan ayrılarak, Vadi'deki ilk yatırım firmalarından biri olan Kleiner Perkins'in ortak kuruculuğunu yapmıştı.

Bu durum HP için oldukça kötüydü çünkü iki yıl sonra firma, ilk kişisel bilgisayarları üretme şansını elinden kaçırmıştı. Firmanın çalışanı olan Steve Wozniak, daha sonra Apple I'e dönüşecek olan tasarımını sunmuştu ve eğer Perkins halen firmada çalışıyor olsaydı muhtemelen bu önerinin değerini fark ederdi.

Perkins'in VC firması daha sonra adını Kleiner Perkins Caufield & Byers olarak değiştirdi ve Compaq, Netscape, AOL, Lotus, Google ve Amazon gibi firmaların işlerine başlamalarına yardımcı oldu. Perkins, kıdemli danışmanları firmaların kurucularına akıl hocası olarak atama işleminin öncülüğünü yapan kişilerden biriydi.

Perkins yatırım firmalarını sadece para sağlayan firmalar halinden çıkartıp günümüzdeki formlarına kavuşmalarını sağlayan önemli isimlerden biriydi.

Perkins, kariyeri boyunca Tandem ve Compaq da dahil olmak üzere pek çok firmanın kurulunda görev almıştı. Compaq'deki rolü sırasında 2001 yılında gerçekleşen Compaq ve HP birleşiminin büyük bir destekçisi olmuştu ancak bu birleşme o kadar da iyi sonuçlanmamıştı.

Occupy Wall Street hareketi sırasında yaptığı yorumlarla tepki toplayan Perkins, daha sonra da politika hakkındaki yorumları ile (sadece vergi ödeyenlerin oy kullanma hakkı olması gibi) daha uzun süre ilgi odağı olarak kalmıştı.

Okuyucu Yorumları