Silinen dosyaları nasıl geri getirebilirsiniz?

Windows'ta, Android'de veya iOS'ta yanlışlıkla silinen dosyaları nasıl geri getirebilirsiniz? Açıklıyoruz!

Silinen dosyaları geri getirin!

Modern depolama türlerinin çoğu, dosyaları sildiğinizde onları gerçekten silmiyor. Bunun yerine bir dosyayı sildiğinizde işletim sisteminiz, dosyanın bulunduğu bölgeyi diğer veriler için kullanıma açıyor. Bu nedenle yeterince hızlı davranırsanız, dosyanızı geri getirmeniz mümkün olabilir.

Önce yedek

Dosyalarınızın bir kısmı silindikten sonra onları yedeklemek gibi bir tavsiyeyi duymak istemiyor olabilirsiniz, ancak iCloud, Dropbox, Google Drive, OneDrive ve çoğu bulut hizmeti, yanlışlıkla sildiğiniz dosyaları geri getirmeye yönelik işlevler sunuyor. Örneğin Dropbox'ta web arayüzünü açıp, Deleted Files üzerine tıklayarak silinen dosya ve klasörleri görüntüleyebilirsiniz. Bulut yerine harici bir medyaya veya ikinci bir sabit diske yedeklemek istiyorsanız, Windows'taki Dosya Geçmişi'ni kullanabilirsiniz.

Harici bir disk veya bir ağ sürücüsü satın aldıysanız, çoğunlukla içinde bir yedekleme aracı çıkacaktır.

Windows

Dosyalarınızı Deri Dönüşüm Kutusu'ndan sildiyseniz, Recuva gibi bir üçüncü parti kurtarma aracına ihtiyacınız var. Alternatif olarak DMDE ve PhotoRec'i tavsiye edebiliriz.

Recuva, kurtarma işlemini adım adım sihirbaz ile gerçekleştirmenize veya daha fazla kontrol sunan "gelişmiş" arayüzü kullanmanıza izin veriyor. İki şekilde de kaybettiğiniz dosyanın türünü ve biliyorsanız, hangi konumda bulunduğunu seçebiliyorsunuz.

Android

Android

DiskDigger ve Undelete gibi uygulamalar, telefonunuzda silinmiş dosyaların izlerini arayabiliyorlar. Ancak telefonu bilgisayara bağlayarak az önce bahsettiğimiz masaüstü uygulamalarını da deneyebilirsiniz.

Telefondan silinen dosyaları kurtarmaya yönelik masaüstü yazılımları var, ancak bunlar ücretli ve telefonunuzu root'lamanızı gerektiriyorlar. Verilerinizi kurtarmanın bir garantisi olmasa da Fonepaw Android Data Recovery ve EaseUS Android Data Recovery'yi deneyebilirsiniz

iOS

iPhone'unuzdan silinen dosyaları kurtarmaya çalışıyorsanız, tüm dosyalarınızın bir başka yerde, iTunes veya web üzerinde kopyasının bulunması muhtemel. Telefonunuzu son zamanlarda iTunes veya iCloud'a yedeklediyseniz, yedeğinizi geri getirebilirsiniz.

Öncelikle Fotoğraflar uygulamasını açın ve silinen fotoğraflarınızın 40 gün boyunca beklediği "Yakında silinenler" bölümüne göz atın. Silinen ve yedeklemediğiniz dosya türleri için yapabilecekleriniz ise oldukça kısıtlı. Dr. Fone iPhone Data Recovery gibi masaüstü programlarını deneyebilirsiniz, ancak bu tür programlar sadece belirli tür verilere ulaşabiliyor. iOS dosya sistemi oldukça kısıtlayıcı olduğundan, masaüstünde silinen dosyalarınızı geri getirebilen yazılımlar, aynı işlemleri iPhone'da gerçekleştiremiyorlar.

Okuyucu Yorumları