Silinen dosyalarınızı geri getirecek 4 ipucu!

Windows'ta yanlışıkla silinen dosyalarınızı kurtarmanın en kolay 4 yolunu açıklıyoruz!

Dosyalarınızı geri getirin!

Windows'un önemli "açıklarından" bir tanesi, dosyalarınızı yanlışlıkla sildiğinizde imdadınıza yetişiyor. Windows dosya sistemi sildiğiniz dosyaları gerçekten silmediğinden, hızlı davranmanız halinde verilerinizi kurtarmanız mümkün.

Silinen dosyalarınızı hayata döndürmek için aşağıdaki ipuçlarımızı takip etmeniz yeterli olacak.

Önceki sürümleri geri yükleyin

Microsoft, Windows 7'den itibaren Windows'a "Önceki sürümleri geri yükle" adında bir araç ekliyor. Bu aracın çalışabilmesi için öncelikle onu etkinleştirmeniz gerekli.

Bu işlevin iyi yanı, sadece dosyalarla değil klasörlerle de çalışması. Silinen bir dosyayı geri getirmek için yapmanız gereken, dosyanın bulunduğu klasöre giderek klasörün eski bir sürümünü açmak (araç çubuğundaki Geçmiş düğmesini kullanarak).

Recuva

Üçüncü parti dosya kurtarma yazılımları arasında belki de en popüleri ücretsiz Recuva. Kullanımı kolay bir arayüze sahip Recuva, silinen dosyaları geri getirmede de oldukça başarılı.

Araç öncelikle diskinizi tarıyor ve kurtarabileceğiniz tüm kayıp dosyaları listeliyor. Dosyaları kurtarmak için genellikle birkaç kez tıklamanız yeterli oluyor.

Pandora Recovery ve PhotoRec

Pandora Recovery ve PhotoRec

Pandora Recovery

Pandora Recovery, silinen dosyayı dosya sistemi içerisinde aramanıza veya silinen tüm veriler arasından seçim yaparak kurtarmanıza izin veriyor. Aracın çok hızlı çalıştığını söylemek güç, buna karşın kurtarma yeteneklerinin yüksek olduğunu söylemeliyiz.


PhotoRec

Bir fotoğraf kurtarma aracı olan PhotoRec, yanlışlıkla sildiğiniz fotoğrafları geri getirmeyi amaçlıyor. Ancak zaman içinde geliştirilen araç, artık fotoğraf dosyalarından fazlasını da kurtarabiliyor ve bazılarına göre piyasadaki en iyi kurtarma aracı. PhotoRec içinde tam bir disk bölümünü kurtarmaya yönelik bir araç da var.

Ancak PhotoRec'in değinmemiz gereken önemli bir dezavantajı da var. Aracın grafiksel bir arayüzü bulunmuyor ve her şeyi konsol tabanlı bir arayüz üzerinden halletmeniz gerekiyor. Bilgisayar ve komut satırı konusunda tecrübeniz yoksa PhotoRec'i kullanmak size biraz zor gelebilir.

Okuyucu Yorumları