Silinen fotoğraflar, Apple'ın başını yaktı!

Bir iPhone kullanıcısı, telefonunun onarımı için Apple Store'a gitti. Telefon onarıldı ama sonra...

Apple'ı yakan fotoğraflar!

Biri dahi olarak tanımlandığında, genel olarak ona karşı bir güven oluşur. Sonuç olarak dahiler, zeka açısından üstün insanlar olarak görülür ve eğer kendilerine telefonunuzu tamir etmek için verirseniz, her şeyin düzelmesini beklersiniz. Ancak görünene göre bu durum her zaman böyle olmayabiliyor.

Deric White, geçtiğimiz Aralık ayında iPhone'unu Londra'daki bir Apple mağazasına götürdü ve tamir etmelerini istedi. Görevi alan "Genius Bar" görevlisi de telefonu tamir etti. Ancak White, telefonu aline aldığında fotoğraflarının ve videolarının telefondan silindiğini fark etti. Silinen bu fotoğraf ve videoların arasında Seyşeller'deki balayında çekilenler de bulunuyordu. Apple çalışanı ise, White'a telefonun içeriğinin silineceğini söylemeyi unutmuştu.

White'ın Standard'a söylediğine göre kendisi Apple'dan tazminat istedi. Bu isteği gerçekleşmeyince de firmaya dava açtı. Mahkeme ise, Apple'ın kendisine 1.200 Pound tazminat bedeli ödemesine ve 800 Euro da masraf bedelinin Apple tarafından karşılanması gerektiğine hükmetti.

68 yaşında olan ve kanserden kurtulmayı başarmış olan White'ın Standard'a söylediğine göre kendisi bunu "sıradan insanlar için" yaptı: "Bunu Apple ile sorunu olan herkese söylüyorum: Size patronluk taslamalarına ve yok saymalarına izin vermeyin."

Apple ise konu hakkında henüz bir yorum yapmış değil.

Okuyucu Yorumları