Şimdi de isyan çıktı!

Apple sık sık "her şey kontrol altında" dese de, çıkan bu isyan pek de öyle demiyor!

Sonunda isyan çıktı!

Adı büyük facialar ve intihar haberleriyle sıkça anılan Apple'ın ünlü parça üretici firmalarından Foxconn, bu sefer büyük bir işçi ayaklanmasıyla karşı karşıya geldi.

The Want China Times'ın internet sitesi raporuna göre, ilk huzursuzluk Foxconn işçilerinin Chengdu'nun Kuzeybatısında bulunan Kaoxinxi bölgesinde kaldıkları erkek yurtlarında başladı. Civarda bulunan iki görevli, şüpheli buldukları bir şahsı durdurmak istediler. Kısa sürede hırsız olduğu anlaşılan yabancının peşinden koşan görevliler, hiç beklemedikleri bir şekilde tepki gördüler... Tam bu sırada bölgede bulunan bazı işçiler görevli memurlara yardım etmektense kaçan hırsıza yardımcı olurmuşçasına görevlilerin üzerine yürüdüler. Bunun üzerine yurt odalarında ve de etrafta bulunan diğer Foxconn çalışanları da görevlilerin ve üretim tesisinin üzerine ellerine geçirdikleri her türlü kesici ve yanıcı maddeyi fırlatmaya başladılar.

Olayların büyüyeceğini ön gören görevlilerse bölgeye polis desteği çağırdılar. Sakinleşmesi yaklaşık olarak iki saat süren kızgın kalabalık arasından onlarca kişi tutuklanarak polis merkezine götürüldü.

Foxconn fabrikalarında çıkan olaylarsa her seferinde daha da büyüyor ve daha da geniş çalışan kitlelerine hitap ediyor. Her yeni haberde durumun farklında olduğunu beyan eden Apple'ınsa sonunda başı büyük bir derde girecek gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları