Şimdi de öldüren hack!

Bir hacker'ın, basit bir laptop ile bazı insanları öldürebileceği hiç aklınıza gelir miydi?

Öldüren hack!

Belirli üreticilerin kalp pillerine 15 metre uzaklıktaki bir laptoptan bir komut gönderilerek 830 voltluk öldürücü bir şok oluşturulabileceği ortaya çıktı.

IOActive'den Barnaby Jack'in yeni araştırmasına göre açık, kalp pillerinin ve ICD'lerin kablosuz alıcılarının programında yer alıyor. ICD'lre, düzensiz kalp atışlarını algılıyor ve kalp krizini engellemek amacıyla kalbe bir elektrik şoku uyguluyor. Jack, açıktan faydalanan bir saldırının ölümle sonuçlanabileceğini söylüyor.

Açığa sahip olan şirketlerin isimlerini vermeyen Jack, bir kalp pilinin uzaktan nasıl 840 voltluk bir şok vermesini sağladığını gösterdi. Bu şok, keskin bir ses olarak da duyulabiliyor.

Jack, geçmişteki kalp pillerinin ve ICD'lerin bir çubuk yoluyla programlandığını, ancak şimdiki trendin kablosuz kalp pilleri olduğunu söylüyor. 15 metreye kadar uzaktan erişime izin veren kablosuz kalp pilleri, onları saldırılara karşı daha açık kılıyor.

Jack, cihazlarda kişisel bilgilerin çalınabilmesi gibi sorunların da olduğunu vurguluyor. Jack bu aralar "Electric Feel" adında grafik arayüzlü, yakındaki medikal cihazları tarayan bir uygulama üzerinde çalışıyor. Uygulama, kullanıcıya cihaz seçmeye izin veren bir liste gösteriyor (örneğin kalp pilleri) ve buradan cihaz kapatılabiliyor veya elektrik şoku vermesi sağlanabiliyor.

Okuyucu Yorumları