Şimdi de sahte YouTube krizi!

YouTube'a benziyor ama amacı hiç de iyi değil... İşte Suriye'yi karıştıran "garip" YouTube sitesi!

Sahte YouTube krizi!

İnternette geçen haftanın en çok konuşulan olaylarından biri de, sahte YouTube sitesi olmuştu. İşte bu site, Electronic Frontier Foundation (EFF) tarafından kapatıldı. Kapatılan sitenin kapatılış gerekçesi olarak zararlı yaydığı iddiası ön plana çıkıyor.

EFF yaptığı açıklamada "zararlı kodların doğrudan, Suriye'li online eylemcileri hedef aldığı" belirtildi. Üstelik bunu yapanın, doğrudan Suriye hükümeti olabileceği söyleniyor.

Sitenin kullanıcıya Gmail kullanıcı adı ve parolasıyla giriş yaptırdığı ve daha sonra sahte bir Adobe Flash güncellemesi görünümünde zararlı indirdiği belirtiliyor. Bu zararlı daha sonra Suriye IP aralığında bir adresten ek zararlılar da indirererek, bilgisayarları uzaktan denetime açık hale getiriyor.

Zararlı bulaştığında tek yapılabilecek, sistemi baştan kurmak ve tüm şifreleri değiştirmek gibi görünüyor. Sistemde zararlı olup olmadığını da nasıl anlayabileceğiniz Deeplinks blogunda belirtiliyor.

Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan XTreme RAT adlı zararlı yine Suriye bazlı IP'lere ekran görüntüsü veya basılan tuşların verilerini gönderiyordu.

Okuyucu Yorumları