Şimdi de "iPhone 6 Plus sağlam" dediler!

Bükülme testlerinin eğlence konusu olan iPhone 6 Plus için bu kez de "sağlam" denildi!

Bükülüyor mu, bükülmüyor mu?

iPhone 6 Plus'ın kolayca bükülebilmesi, kullanıcılar arasında "bendgate" ismiyle anılmaya başlandı bile. Ancak gelen farklı raporlar ve açıklamalar, kafa karıştırmaya devam ediyor. Consumer Reports'un şimdiye kadarki testlere kıyasla "daha bilimsel testine" göre iPhone 6 Plus, dayanıklılık konusunda hiç de fena bir telefon değil.

Consumer Reports'un testlerinde baskı altında şekil değiştirmeden kalabilen en sağlam telefon, Samsung'un Galaxy Note 3'ü olsa da, iPhone 6 Plus da iyi bir performans sergiledi. Benzer biçimde iPhone 6'nın da piyasadaki benzer boyuta sahip telefonlar arasında iyi bir yerde olduğu ortaya çıktı.

Bu arada iPhone 6 Plus'ın nasıl büküldüğünü gösteren ilk videonun sahibi Unbox Therapy, Apple'ın cihazının ne kadar kolay bükülebildiğini gösteren bir video daha yayınladı.

Apple ise geçtiğimiz günlerde iPhone 6 Plus'ın büküldüğüne dair sadece 9 şikayetin kendilerine ulaştığını söylemişti. Dahası firma, gazetecileri merkezine davet ederek telefonlarını nasıl zorlu testlerden geçirdiklerini göstermişti.

Düşük bir ihitmal de olsa, sorun sadece belirli iPhone 6 Plus'lara ait olabilir. Görünen o ki durumun netleşmesi için, iPhone 6 Plus sahiplerinin telefonlarıyla biraz daha zaman geçirmesi gerekecek.

Okuyucu Yorumları