Şimdiden Kullanabileceğiniz 6 Android O Özelliği!

Önizleme sürümü yayınlanan Android O'nun yeni işlevlerine üçüncü parti uygulamalarla bugün erişin!

Android O, hemen şimdi!

Google'ın henüz yayınladığı Android O önizleme, her büyük güncellemede olduğu gibi göze çarpan birkaç önemli yenilikle geliyor. Ancak bu yeni işlevleri kullanmak için aylarca beklemenize gerek yok. Android O geliştirici önizleme yapıları, şu an Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, Pixel ve Pixel XL için sunuluyor. Cihazınız bunlardan biri değilse üzülmeyin, üçüncü parti uygulamalarla yeni Android O işlevlerinin bazılarını şimdiden kullanabilirsiniz.

1. Uyarıları Erteleme ve Gruplama

Ücretsiz bir Android uygulaması olan Snowball ile uyarılar "gruplamanız" mümkün olmasa da, Android O'da olduğu gibi belirli uygulamaların uyarılarını gizleyebilirsiniz. Böylece sadece önemli uyarıların uyarı bölümünde görünmesini sağlayabilirsiniz.

Google Play'den indirin: Snowball

2. Okunmamış Mesaj Sayaçları

iPhone'larda ve bazı Android arayüzlerinde gördüğümüz bu işlev, Gmail, Twitter gibi uygulamaların simgesinin üzerinde bir sayı gösteriyor. Bu sayı, okunmamış mesajlarınızın veya uyarılarınızın miktarını belirtiyor.

Android'de eksik olan bu işlev Android O'da bir seçenek olarak sunulacak. Ancak isterseniz bu işlevi şimdiden elde edebilirsiniz. Notifyer, popüler uygulamaları destekliyor ve bu uygulamalarda okunmamış mesaj sayısını simgenin üzerinde gösterebiliyor.

Google Play'den indirin: Notifyer

3. Resim İçinde Resim Modu

Yine Apple iPad'de ve özel Android arayüzlerinde gördüğümüz bu özellik, video izlerken videoyu küçük bir kutucuğa alarak, aynı anda diğer uygulamaları kullanmamıza izin veriyor. Bu işlevsellik Samsung cihazlarda çoklu pencere işleviyle sunuluyor. Diğer Android'li cihazlarda ise Floating Tube'u veya Float Video Player'ı kullanabilirsiniz.

Google Play'den indirin: Floating Tube

Google Play'den indirin: Float Video Player

4. İleri Seviye Dosya Yöneticisi

4. İleri Seviye Dosya Yöneticisi

Android O, Material Design görünümünü kullanan yeni bir dosya yöneticisiyle geliyor. Ancak bu yeni dosya yöneticisi, Android için sunulan dosya yöneticilerine ulaşmakta zorluk yaşayacak gibi görünüyor. Android O'dakine benzer bir dosya yöneticisi arıyorsanız, Solid Explorer'ı deneyin. Solid Explorer, Android O'nun sunacağı uygulamanın sunacağı her şeyi ve fazlasını sunuyor.

Google Play'den indirin: Solid Explorer

5. Kilit Ekranı Kısayolları

Android O, sevdiğiniz uygulamaların kısayollarını kilit ekranına eklemenize izin veriyor. Ancak bunun için Android O'yu beklemenize hiç gerek yok. Download Start, bu işi yapabilen alternatif kilit ekranlarından sadece bir tanesi.

Google Play'den indirin: Download Start

6. Uygulama Listesini Her Yerden Açın

Android O'da giriş ekranının herhangi bir yerinde yukarı doğru sürükleyerek uygulama listesini açabiliyorsunuz. Benzer şekilde App Swap, istediğiniz noktadayken uygulama listesine ulaşmanıza olanak tanıyor. Home düğmesine uzun basmanız veya düğmeyi yukarı doğru sürüklemeniz yeterli.

Google Play'den indirin: App Swap

Okuyucu Yorumları