Sinclair Spectrum geri dönüyor; ama...

80'lerin efsanevi bilgisayarı geri dönüyor! Ama bu kez bilgisayar olarak değil...

Geri dönüyor; ama...

Sinclair Spectrum, 80'li yıllarda video oyunlarını evlerin salonlarına sokmayı başaran önemli bir bilgisayardı. Bilgisayar tabii ki zamana karşı koyamadı ve kendini yenileyemeyerek ortadan kayboldu ancak efsanesi unutulmadı.

Şirketin kurucusu Sir Clive Sinclair şimdi bir donanım üreticisi ile Indiegogo'da açtığı kampanyada, Spectrum Vega isminde yeni bir oyun konsolu duyurdu. Vega, Sinclair çizgileri taşıyacak ancak üzerinde sadece oyun için gerekli birkaç tuş bulunacak. Yeni açılan kampanyada hedeflenen fon miktarının tamamlanmasına az kaldığı için projenin hayata geçeceği düşünülüyor.

Vega oyun konsolu doğrudan televizyona bağlanacak ve hafızasındaki eski Sinclair Spectrum oyunlarını çalıştıracağı gibi, internetten indirilen diğer Spectrum oyunlarını da yüklemek mümkün olacak. Ayrıca, konsol için yeni oyunlar da üretilecek ve bunlar ücretsiz olarak yayınlanacak. Eski Spectrum hayranları şimdiden heyecan yapmış durumda. Bakalım, modern teknoloji ürünü oyunlardan sonra 80'lerin oyunlarını oynamak hala cazip olacak mı?

Okuyucu Yorumları