Sinemanın kapısı cepten açılacak

Turkcell’in “BiletCELL” servisi, sinemaseverlerin cep telefonlarıyla film sorgulama, rezervasyon, mobil ödeme yapabilmesine olanak sağlıyor. Servis ilk aşamada Cinebonus Maçka’nın 6 salonunda kullanılacak.

Sinemanın kapısı cepten açılacak

4 Haziran 2004 itibarıyla hizmete girecek BiletCELL, Turkcell kullanıcılarının cep telefonlarından gitmek istedikleri filmler için film sorgulama, SMS ile veya çağrı merkezi üzerinden rezervasyon, SMS ile mobil ödeme gibi işlemler yapabilmesine, cep telefonlarının “mobil bilet” gibi kullanılabilmesine olanak tanıyor.

Mobil bilet, içinde 2 boyutlu barkodu bulunduran bir SMS olarak geliyor. Barkodlu bilet, sinemada barkod okutuculu gişeye gösteriliyor. Biletin SMS aracılığı ile ödenmesinde ise istenen bankanın kredi kartı kullanılabiliyor. Seyircilere zaman kazandıran, kullanımı kolay bir servis olan BiletCELL sayesinde, artık sinema izleyicileri önceden sinemaya gidip bilet almak zorunda kalmayacak.

Turkcell, Mobilera ve Penna’nın işbirliği ile gerçekleştirilen proje ilk aşamada Cinebonus Maçka’nın 6 salonunda gösterilen filmler için kullanılabiliyor. Müşteriye yaygın ve hızlı bir servis sağlamayı amaçlayan projenin ilerleyen aşamalarında, Türkiye genelinde hem diğer Cinebonus sinemalarının hem de başka sinema zincirlerinin sisteme dahil olması hedefleniyor.

Okuyucu Yorumları