Sınıfında en iyi dijital fotoğraf makineleri

Sınıflarına göre en iyi dijital fotoğraf makinelerini bir araya getirdik ve sizler için inceledik.

Tüm yıldızlar bir arada

En iyi dijital fotoğraf makineleri arasında kimi modeller, test şampiyonu olmasalar dahi bazı güçlü özellikleri veya uygun fiyatları ile ışıldarlar. CHIP Online, bu modelleri sizler için tek tek buldu ve sınıflarına göre ayırarak inceledi.

Bir dijital fotoğraf makinesinin iyi puan alması için birçok kriter vardır. Test birincilerimiz, tüm kriterlerden "iyi" not almayı başaran modeller olur. Ancak çoğu zaman, fotoğraf makinesi almak isteyenler, bazı özelliklerden (kutu içeriği gibi) feragat ederek, daha yüksek bir fiyat / performans veya daha kaliteli bir görüntü bekler. Yüzü aşkın dijital fotoğraf makinesi ve DSLR arasında, tam da bu tanıma uygun bazı modeller mevcut. Rakiplerine göre bazı konularda daha güçlü olmayı başaran, ancak farklı noktalarda puan kaybeden bu modelleri, sizler için bir araya getirdik ve sınıflarına göre inceledik. Şık ve küçük ultrakompaktlar, kullanışlı ve her ortama uygun kompaktlar, yüksek yakınlaştırma (zoom) özelikli megazoom'lar ve harika fotoğraflar için performans şampiyonu DSLR'lar; hepsi incelememizde yer alıyor.

Boyundan büyük işler başaran ultrakompaktlar

Üç boyutunun toplamı (boy + en + derinlik) 180 milimetreden küçük şık ultrakompaktlar, her cebe uygun olmalarının yanında, teknik özellikler açısından diğer büyük modellerden hiç de geri kalmıyorlar.


Fiyat / Performans: Sony Cybershot DSC-T70

Boyundan büyük işler başaran ultrakompaktlarİnce ve göz alıcı T70, mükemmel resim kalitesi ve yüksek hızıyla testte ışıldadı. Sınıfının en iyi 2. fotoğraf makinesi olmayı başaran T70'de optik görüntü sabitleyici de (OIS) mevcut.

Fiyat: 575 YTL


Yüksek Görüntü Kalitesi: Fujifilm FinePix F100d

Boyundan büyük işler başaran ultrakompaktlarFujifilm'in 12 megapiksel SuperCCD sensörü, gün ışığında, hem de bu kadar yüksek bir çözünürlükte mükemmel renk doğruluğu sunabiliyor. Görüntü kalitesi konusunda neredeyse rakipsiz olan F100d, hız konusunda rakiplerinden bir miktar geride.

Fiyat: 350 Dolar (Yurtdışı)


Aklınızda Bulunsun: Samsung NV24 HD

Boyundan büyük işler başaran ultrakompaktlar24 milimetrelik geniş açı lensi, doğal renk çıkışı ve 1280 x 720 çözünürlüğünde HD video kaydı ile Samsung NV24 HD oldukça etkileyici bir model. NV24 HD'nin ISO 400 üzerinde rahatsız edici olan kumlanma (noise) etkisi bir eksi gibi görünse de, sınıfındaki diğer modeller de zaten bu değerlerde çok yüksek performans sunamıyor.

Fiyat: 660 YTL

Tüm ortamlara uygun kompakt kameralar

Her seviyede kullanıcının fotoğraf çekerken zevk alması için yeterli özellik sunabilen kompakt kameralar, kullanışlı ve kaliteli modellerden oluşuyor. En iyi kompaktlarda ise, diğerlerinden biraz daha fazlası mevcut.


Fiyat / Performans: Canon PowerShot A590 IS

Tüm ortamlara uygun kompakt kameralarUygun fiyatlı ve kullanışlı bir fotoğraf makinesi arayanlar kaçırmamalı: A590 IS, 340 YTL gibi bir fiyata kaliteli görüntü, optik görüntü sabitleyici (IS) ve her senaryoya uygun bolca manuel özelliği bir arada sunuyor.

Fiyat: 340 YTL


Yüksek Görüntü Kalitesi: Panasonic Lumix DMC-LX2

Tüm ortamlara uygun kompakt kameralarGerçek geniş ekran (16:9) formatında fotoğraf çekebilen tek dijital fotoğraf makinesi: LX2'nin görüntü kalitesi oldukça iyi, ancak yüksek ISO değerlerinde detayları seçmek zorlaşıyor.

İşçiliği hatasız ve kullanım özellikleri harika olan LX2'nin büyük LCD ekranı parlak ve net görüntü sunuyor. Geniş açılı lensi, optik görüntü sabitleyicisi ve 16:9 fotoğraf çekimi ile LX2, manzara ve grup fotoğrafları çekenler için ideal kompakt kamera olma özelliği taşıyor.

Fiyat: 900 YTL


Aklınızda Bulunsun: Ricoh Caplio GX100

Tüm ortamlara uygun kompakt kameralarErgonomik tasarımlı bu şık fotoğraf makinesinin kullanımı, rakiplerine göre oldukça kolay. Tüm manuel ayarlar, SLR makinelerde olduğu gibi bir tekerlek yardımıyla yapılabiliyor.

GX100, dijital fotoğraf makineleri içinde en yüksek hızı vaat ediyor. 24 milimetrelik geniş açı lensi, titreşim önleyicisi ve yüksek görüntü kalitesi ile Ricoh Caplio GX100, kopmakt kameralar içinde iyi bir alternatif özelliği taşıyor.

Fiyat: 600 Dolar (Yurtdışı)

Uzakları yanınıza getiren megazoom kameralar

Uzakları fotoğraflamayı sevenler için 10 ila 20 kat optik yakınlaştırma sunan megazoom'lar doğru seçim. Bu modellerin manuel ayarları sayesinde çekeceğiniz fotoğrafın kontrolü tamamen sizde olacak.


Fiyat / Performans: Sony Cybershot DSC-H3

Uzakları yanınıza getiren megazoom kameralarKullanışlı ve ilgi çekici H3, 10x optik yakınlaştırmanın yanında görüntü sabitleyici (IS), kaliteli görüntü ve sınıfının en yüksek hızını vaat ediyor. 650 YTL'lik etiketi ile H3, yüksek performansı uygun fiyata sunmayı başarıyor.

Fiyat: 650 YTL

Yüksek Görüntü Kalitesi: Fujifilm FinePix S100FS

Uzakları yanınıza getiren megazoom kameralar11 megapiksellik SuperCCD sensörü ile S100FS, DSLR kameralar ile yarışacak bir görüntü kalitesi sunuyor. S100FS, yüksek çözünürlüklü, doygun renkli çekimleri ile sizi memnun edecek. Yüksek ISO değerlerinde dahi düşük kumlanma (noise) oranı sunan S100FS, HDR (High Dynamic Range) fotoğraflar çekmenize de imkan tanıyor. Fujifilm S100FS, tüm özellikleriyle üst seviye bir megazoom kamera.

Fiyat:
1600 YTL

Aklınızda Bulunsun: Kodak EasyShare Z812 IS
Uzakları yanınıza getiren megazoom kameralar
Kodak EasyShare Z812 IS, kaliteli ve hızlı olmasının yanında, rakiplerinden farklı olarak 1280 x 720 piksel çözünürlükte 30 kare / saniye hızında video kaydedebiliyor. Z812 IS, sınıfında en uygun fiyata sahip kameralardan biri.

Fiyat: 520 YTL

En iyisini isteyenlere DSLR kameralar

Bir DSLR ile, zorlu koşullarda dahi profesyonel fotoğraflar çekmek mümkün. Son zamanlarda düşen fiyatlarıyla DSLR kameralar, eski zamanlara göre daha geniş bir kitleye hitap ediyor.


Fiyat / Performans: Sony Alpha 200

En iyisini isteyenlere DSLR kameralarSahip olduğu fiyat aralığında Alpha 200'ü özellik ve performans olarak zorlayacak fazla rakip yok. Alpha 200, yüksek hızı, net fotoğrafları, toz temizleme sistemi ve dahili mekanik titreşim önleyicisi ile ihtiyacınız olan her şeyi sunuyor.

Fiyat: 1150 YTL (Objektif dahil)

Yüksek Görüntü Kalitesi: Canon EOS 1000D

En iyisini isteyenlere DSLR kameralarDüşük fiyatlı DSLR kameralar arasında en iyi görüntüyü, Canon'un giriş seviyesindeki yeni temsilcisi EOS 1000D veriyor. EOS 1000D ile çekilen fotoğraflardaki kumlanma (noise) oranı, sınıfındaki tüm rakiplerinden önemli ölçüde daha düşük.

Fiyat: 700 Dolar (Yurtdışı - Objektif hariç)

Aklınızda Bulunsun: Canon EOS 40D
En iyisini isteyenlere DSLR kameralar
En üst seviye donanım ve mükemmel görüntü kalitesini, 2500 YTL ve üstü sınıfta bulunan tüm DSLR'lar zaten sunabiliyor. Ancak EOS 40D'nin hızı, onu rakiplerinin bir adım ötesine taşıyor. Saniyede 6 kare çekebilen EOS 40D'nin, kendisinden çok daha pahalı EOS 1D modellerinden geliştirilmiş kullanım özelliklerine sahip olduğunu hatırlatmalıyız.

Fiyat: 2500 YTL (Objektif dahil)

Okuyucu Yorumları