Sınıfta Bulut Teknolojisi: AWS Educate!

Öğrenciler için Amazon Web Services'ten sınıfta Bulut Teknolojisi: AWS Educate

Sınıfta Bulut Var!

Bulut bilişim bilgisine sahip olduğunu kanıtlamış geliştiriciler, bilişim teknolojisi (IT) uzmanları ve ileri görüşlü şirket yöneticilerine olan talep gittikçe artıyor. AWS Educate öğrencilerin AWS Cloud üzerinde uygulama tasarlama, devreye alma ve kullanma becerilerini geliştirmek için gereken eğitim, araç ve teknolojiler ile eğitmenlere destek oluyor.

Bir Amazon.com şirketi olan Amazon Web Services, Inc. (AWS) bulut işgücüne katılmayı hedefleyen öğrencilerin bulut teknolojisini kullanmasına yardımcı olan AWS Educate ürününü piyasaya sürdü. AWS Educate, eğitmenlerin bulut ile ilgili ders içeriğini hızlı ve kolay bir şekilde bulmasını, eğitim müfredatlarına bulut teknolojisini eklemesini ve öğrencilere bulut teknolojisi kullanma pratiği sunmak için tasarlandı. AWS'ye başvuruları onaylandıktan sonra AWS Educate'e katılmak; eğitim kuruluşları, eğitmenler ve öğrenciler için ücretsiz olacak.

Bulut bilişim, kar amacı gütmeyen kuruluşların veri analizi kullanarak planlarını daha doğru şekilde yapmalarını, yeni kurulan şirketlerin agresif yeni uygulamalar üretmesini ve uzun geçmişi olan şirketlerin yenilikleri daha hızlı piyasaya sürmesine önayak oldu; çalışma ve yenilik yapma şekillerini hızla değiştirdi. Bulut bilişim hem uygulama geliştirmek ve devreye almak için standart bir ortam haline geldi, hem de kurumsal yenilik ve ticari operasyonların desteklenmesi için çok önemli bir unsur oldu. Bu nedenle, bulut bilişim bilgisine sahip olduğunu kanıtlamış geliştiriciler, bilişim teknolojisi (IT) uzmanları ve ileri görüşlü şirket yöneticilerine olan talep gittikçe artıyor. AWS Educate öğrencilerin AWS Cloud üzerinde uygulama tasarlama, devreye alma ve kullanma becerilerini geliştirmek için gereken eğitim, araç ve teknolojiler ile eğitmenlere destek oluyor.

AWS Kamu Sektöründen Sorumlu Başkan Yardımcısı Teresa Carlson, şunları söyledi: "AWS eğitim bursu programı yıllardır eğitmenler ve öğrencilere bulut teknolojisi kullanma imkanı sağlıyor, fikirlerini gerçekleştirmelerini mümkün kılıyor. Öğrencilerin Ulusal Görme Engelliler Federasyonu ile işbirliği yaparak bilgisayar destekli görüş teknolojisini geliştirdiğini, azimli girişimcilerin yeni kurulan bir web şirketini 60 saat içinde konsept aşamasından çalışır hale getirdiklerini gördük. Bursumuzu alanların geri bildirimleri ve dünya çapında bulut kullanma becerisi olan çalışanlara olan talebe bağlı olarak, daha fazla öğrencinin sınıfta bizzat bulut teknolojisi öğrenebilmesi için AWS Educate'i geliştirdik. AWS Educate'i dünya çapında eğitmenler, öğrenciler ve eğitim kuruluşlarına sunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz."

http://www.awseducate.com adresindeki programa katılan eğitmen ve öğrenci üyeler aşağıdaki gibi çeşitli avantajlardan yararlanabiliyor:

AWS kredileri: Eğitmenler ve öğrenciler Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), Amazon Relational Database Service (Amazon RDS), Amazon CloudFront, Amazon DynamoDB, Amazon Elastic MapReduce (Amazon EMR), Amazon Redshift ve Amazon Glacier gibi belirli hizmetler için AWS kredisi başvurusu yapabilir veya kredilerini harcayabilirler. Herhangi bir eğitim kurumundaki öğrenci ve eğitmenler programa katılabilir, ancak bir kuruluşa üye olan kullanıcılar sisteme üye olduklarında daha fazla AWS kredisi kazanabilir.

Web-tabanlı eğitim ve öğrencinin kendi hızında öğrendiği laboratuvarlar: Öğrencinin kendi hızında öğrendiği laboratuvarlara erişim, eğitmen ve öğrencilerin AWS teknolojileri hakkında pratik deneyim edinmesine yardımcı olabilir; ayrıca eğitmenler AWS ürünleri ve ortak çözümler hakkında kapsamlı teknik bilgiler alabilecekleri AWS Essentials kurslarına çevrimiçi olarak erişebilir.

Ortak çalışma forumları: Eğitmenler ve öğrenciler, AWS Educate topluluğunun bulut teknolojisini derslere dahil etmesine yardımcı olmak için tasarlanmış etkinliklere bizzat veya sanal olarak katılabilirler. Ayrıca eğitmenler diğer AWS Educate kullanıcıları ile konuşmalara katılabilecekleri bir foruma erişebilirler.

AWS kaynakları: Tüm AWS Educate üyeleri sınıflarında kullanabilecekleri çok çeşitli öğretim içeriklerine erişebilir. Bunlar arasında en iyi uygulamaları anlatan web seminerleri, AWS hizmetleri hakkında öğretici videolar ve müşteri vaka çalışmaları bulunmaktadır.

Eğitmen içeriği: Eğitmenler bulut teknolojisini derslerine dahil etmelerine yardımcı olacak mesleki gelişim içeriklerine erişebilir ve bunları paylaşabilirler. AWS Educate şu anda aralarında Harvard Üniversitesi, Stanford Üniversitesi ve Cornell Tech gibi dünyanın en iyi bilgisayar bilimi üniversitelerinden alınmış ve eğitmenler tarafından yüklenmiş 100'den fazla içerik barındırmaktadır. Bu içerikler arasında çok çeşitli ve eksiksiz kurslar, ders programları, kurs anlatımları ve ev ödevleri bulunur.

Okuyucu Yorumları