Sinir bozan 6 Windows 10 sorunu ve çözümü!

Windows 10 genellikle sorunsuz bir işletim sistemi. Ancak sorun yaşayanlardan iseniz, işte çözümler!

Windows 10 sorunlarına çözüm!

Windows 10 çoğumuzda sorunuzca çalışıyor; ancak sorun yaşayan kullanıcılar her zaman olacaktır. Bu sorunlar bazen internete bağlanamamak, bazense çift tıkladığımız dosyaların açılmaması gibi farklı şekillerde karşımıza çıkabiliyor. Aşağıda Windows 10'da kullanıcıların sıkça rastladığı 6 sorunu ve çözümlerini bir araya getirdik. Windows 10'da sorun yaşayanlardansanız, bu ipuçlarının sorunlarınızı çözmesini umuyoruz.

1. Takılıp kalan güncellemeler

Windows 10'un Home sürümü güncellemeleri zorla yüklüyor; ancak bundan daha can sıkıcı olan bir şey var: Bazen işler yolunda gitmeyebiliyor ve güncellemelerden biri yüklenmeyebiliyor. Bu durumda güncellemelerin tümü tıkandığından, güncelleme dosyalarını temizlemeniz gerekebiliyor.

Bunun için C:\Windows\SoftwareDistribution\Download klasörüne gidin ve klasörün içindeki her şeyi silin (klasörün kendisini silmeyin). Bazı dosyaları silmek için Windows'u güvenli modda açmanız gerekebilir.

2. Çok çabuk tükenen pil

Cortana ve Windows Update, Windows 10'lu cihazınızın pilinizin normalden hızlı tükenmesine neden olan işlevler arasında bulunuyor. Bunun için Hey Cortana işlevini ve Windows Update'i başkalarıyla paylaşma işlevini kapatmayı deneyebilirsiniz (Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update > Gelişmiş seçenekler > Güncellemelerin nasıl dağıtıldığını seçin altından).

3. Değişen varsayılan uygulamalar

Windows 10'a güncellediniz ve web bağlantıları veya fotoğraflarınız artık istediğiniz programla açılmıyor. Bu durumda varsayılan uygulamalarınızı değiştirmeniz gerekiyor. Windows + I tuşlarına basın ve Sistem'i seçin. Sol taraftan Varsayılan Uygulamalar'ı seçin. Burada fotoğraflar, videolar ve fazlası için varsayılan uygulamaları belirleyebilirsiniz.

4. TouchPad çalışmıyor

4. TouchPad çalışmıyor

TouchPad'iniz çalışmıyorsa, önce devre dışı olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var. Bunun için Windows + I tuşuna basın ve Cihazlar > Fare ve Touchpad > Ek fare seçenekleri yolunu izleyin. Burada Cihaz Ayarları adlı sekmeye tıklayın. Cihazlar altında Touchpad'inizi seçin ve devre dışı bırakılmadığından emin olun. Devre dışı ise Etkinleştir düğmesine basın.

Bu adımlar işine yaramadıysa Windows + X tuşlarına basın ve Aygıt Yöneticisi'ni seçin. Burada Fare ve diğer işaretleme aygıtları'nı genişletin ve Touchpad'e sağ tıklayarak Aygıt Sürücüsünü Güncelle seçeneğine tıklayın. Dilerseniz sürücüleri üreticinizin web sitesinden de indirebilirsiniz.

5. Windows Mağazası uygulamaları yüklenmiyor

Windows Mağazası'ndaki uygulamaları yükleyemiyorsanız, önbelleği temizlemek sorunu çözebilir. Bunun için Windows + R tuşlarına basın ve WSReset.exe yazarak Enter'a basın. Boş bir komut satırı penceresi açılacak; kapanmasını ve Windows Mağazası'nın açılmasını bekleyin.

6. Microsoft Office dosyaları açılmıyor

Microsoft Office dosyalarını açmaya çalışırken "bu dosya bozuk ve açılamıyor" gibi bir hata alıyorsanız, bunun nedeni Korumalı Görünüm işlevi olabilir. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki komutu yönetici izinlerine sahip bir komut satırına girin (Office sürümünü sizde yüklü olan sürümle değiştirin).

icacls "%programfiles%\Microsoft Office 15" /grant *S-1-15-2-1:(OI)(CI)RX

Artık Office dosyalarını açabilmeniz gerekiyor. Halen sorun yaşıyorsanız, Office yüklemesini onarmayı deneyin.

Okuyucu Yorumları