Sınırsız veri keyfi Microsoft'tan geliyor!

Microsoft öyle bir karara imza attı ki, Sony'nin PS4'te buna nasıl karşılık vereceği merak konusu...

Sony'ye büyük çalım!

Microsoft, Sony ile olan yeni jenerasyon konsol savaşına inanılması güç bir yenilik ile devam ediyor... Microsoft'un an itibari ile dünyanın en iyi cloud sunucularına sahip olduğu bir gerçek. Azure, SkyDrive ve birçok diğer ürünü ile konu hakkında fark yaratan Microsoft, Xbox One ile de cloud servisini kullanacağını zaten önceden beyan etmişti. Fakat öyle görünüyor ki firmanın planları arasında çok daha fazlası bulunuyor.

Bilindiği üzere cloud sunucular, birçok farklı dosyayı bünyesinde barındırabiliyor. Fakat Microsoft, Xbox 360 kullanıcılarına sadece kısıtlı bir alan sağlıyordu ve daha da kötüsü bu alan sadece oyunlarla ilgili verileri depolamaya açıktı. İşte bu dar alan firma tarafından yapılan yeni bir açıklama ile bambaşka bir boyuta atladı. Zira Xbox One ile kullanılabilecek cloud sunucu alanı "sonsuz" olarak açıklandı. Bununla da yetinmeyen Microsoft, kullanılacak bu sonsuz alanın sadece oyunlarla da sınırlı kalmayacağını açıkladı. Firmadan gelen açıklama şu şekilde: "Xbox Live, Xbox One kullanıcıları için sınırsız cloud sunucu kullanımı açmaya karar verdi. Bu alanda sadece oyun dosyalarınızı değil, aynı zamanda Xbox Live içeriğinizi, profil bilgilerinizi, oyunlarınızı, gerçekleştirdiğiniz başarılarınızı ve birçok diğer bilginizi de kayıt altında tutabileceksiniz. Doğrudan cloud sunucu altında depolanacak bilgileriniz, istediğiniz zaman, istediğiniz yerde otomatik olarak kullanımınıza açılacak."

Bir önceki jenerasyon Xbox kullanıcıları ise, bu yeni özelliği kullanmak için üyeliklerini Xbox Live Gold hesabına çevirmek zorundalar. Fakat açıklanan bir diğer habere göre Xbox One ile sınırsız cloud sunucu kullanımının, Silver aboneler için de açılması söz konusu. Bu yeni özelliğin Indie, yani bağımsız oyun geliştiricilerini büyük oranda etkileyeceğiyse su götürmez bir gerçek.

Okuyucu Yorumları