Sır perdesini araladık: 2009'un Nokia'ları...

Sır perdesini araladık: Nokia'nın 2009 yılı için planladığı yeni modeller ve özellikleri burada...

2009'un Nokia'ları!

Nokia'nın son zamanlarda piyasaya sürdüğü ürünler sizi beklediğiniz kadar tatmin etmedi mi? Merak etmeyin, çünkü Nokia'dan sizi memnun edecek haberler geliyor. Nokia'nın kendisi veya partner üreticilerinin yeni nesil telefonlar için neler planladığını öğrenmek isteyenler için özel bir haber hazırladık.

Fakat başlamadan once ufak bir uyarıda bulunalım; sizlerle paylaştığımız bu özelliklerin üretimde ne kadar değişiklik göstereceğini kestirmek şu an için zor. Çünkü bunların hepsi prototip çalışmaları sırasında hazırlanmış planlar ve koşullara gore farklılık göstermeleri, tamamen iptal edilmeleri veya daha ileri tarihlere ertelenmeleri mümkün. Yine de Nokia'nın bizlere neler sunmayı düşündüğünü bilmek güzel olacaktır.

Görünüşe gore Nokia'nın üzerinde durduğu bir kaç temel özellik var ve bu özellikleri birden fazla yeni telefonda karşımıza çıkarmayı planlıyor. Örneğin tüm harflerin yer aldığı QWERTY klavyeleri artık daha sık göreceğiz. Bunun dışında ekranları mümkün olduğu kadar büyütme çabaları yine göze çarpan çabalar arasında.

4 yeni model ve muhtemel teknik özellikler

4 yeni model ve muhtemel teknik özellikler
Yeni nesil Nokia cep telefonlarında özellikle geniş ekranlar ve gelişmiş kameralar dikkat çekiyor.

Göze çarpan ürünler arasında ise örneğin Eitri kod adına sahip model var. 5 MP kamerası, çift LED flaşı, USB'den şarj özelliği, 3,5 inç 640x350 çözünülürlüklü ve basınca duyarlı dokunmatik ekranı, QWERTY klavyesi, pusulası ile komple bir cihaz. Eğer planlarda bir değişiklik olmazsa 2009'un ilk yarısında piyasaya çıkacak gibi.

Maddeleine yine 2009'un ilk yarısı için planlanan ürünlerinden biri. Yana doğru kayarak açılan QWERTY klavyesi, FM radyosu, Bluetooth, WiFi özellikleri, GPS ve VoIP desteği ile tam bir iletişim canavarı. Maddeleine'de ayrıca N-Gage desteği olması da bekleniyor.

Fotoğraf severler için ise Corolla kod adlı model heyecan verici görünüyor. Herşeyden önce 8 MP'lik kamerası olduğunu belirtelim. 8 MP'lik fotoğraflar için ne kadar yeterli olur bilemiyoruz ama ürün 128 MB'lık belleğe de sahip. 3 inçlik VGA ekranı çektiğiniz fotoğrafları sağlıklı bir şekilde görüntülemenizi sağlayacak kapasitede.

Athlon ise özellikle oyunseverler için dikkat edilmesi gereken bir model. N85'in geliştirilmiş bir modeli olması planlanan Athlon, xenon flaşa sahip 5 MP'lik bir cep telefonu. Stereo hoparlör ve üzerinde bulunması düşünülen analog oyun çubuğu ile oyun oynamak için ideal. WiFi ve pusulası da diğer kayda değer özellikleri.

Okuyucu Yorumları