Sıradaki şarkı yüz ifadeniz için geliyor...

Sokaklarda bu tip görüntülerle karşılaşırsanız şaşırmayın; tek istedikleri çalan MP3'ü değiştirmek.

Bu kız ne yapıyor?

Siz MP3 çalarınızda bir sonraki şarkıya geçmek için cihazın üzerindeki tuşa mı basıyorsunuz? Eğer çalışmalar bu hızla devam ederse, bir süre sonra artık bunun için MP3 çalarınıza dokunmanız gerekmeyecek. Çünkü Japonya'nın Osaka Üniversitesi'nde görev yapan araştırmacı Kazuhiro Taniguchi çok daha ilginç bir yöntem geliştirdi. Mimi Switch adını verdiği bu yeni teknoloji, kulağınızın içerisindeki en ufak hareketleri bile algılayıp, bunları anlamlandırabiliyor.

Mini Switch özellikle kulaklıkla çalışan cihazlar için düşünülmüş olan yepyeni bir kontrol mekanizması. Yüz ifadelerinizin kulağınızın içerisinde oluşturduğu ufak hareketleri algılayan cihaz, minik işlemcisi ile bu hareketleri yorumlayarak, bağlı olduğu aygıtın anlayabileceği komutlara çevirebiliyor. Dolayısıyla gülümsemek, dil çıkartmak, göz kırpmak veya aklınıza gelebilecek herhangi bir yüz ifadesini artık Mini Switch'in algılayabileceği bir komut olarak kullanılabilecek.

Her ne kadar henüz tam anlamıyla kullanılabilmesi için birkaç yıl geçmesi gerekse de, şimdiden sokakta yürürken insanların ters ters bakmayacağı yüz ifadeleri üzerine düşünmeye başlamakta fayda var.

Okuyucu Yorumları