Siri'ye bunu da sormuşlar!

Siri'ye bugüne dek sorulmuş en acayip ve belki de en korkunç soru bu olsa gerek...

Siri'ye bunu da sormuşlar!

Pedro Bravo, şu anda Florida'da 2012 yılında bir arkadaşını kaçırmak ve boğmak suçu ile mahkemede bulunuyor. Henüz bir karara varılmış durumda değil (Bravo suçu reddediyor ve mahkeme devam ediyor) ancak Sky News, bu hikayeyi farklı bir sebep ile haber yapmış durumda. İddiaya göre, Bravo suçu işledikten sonra, Siri'ye cesedi saklamak için en iyi yerleri sormuş. "Aynı gün, görünüşe göre (Bravo) Apple'ın iPhone dijital asistanına 'oda arkadaşımı saklamam lazım' demiş. Siri'nin cevabı da 'Ne tarz bir yer arıyorsun?' olmuş. Bu soru dört seçenekle devam etmiş: bataklıklar, rezervuarlar, metal dökümhaneleri ve çöplükler."

Bu noktada önemli olan bir başka durum ise, mahkemede sunulan Bravo'nun iPhone'unun verileri. Davada bulunan dedektif Goeckel, Bravo'nun telefonunun aydınlatma özelliğinin aynı gün içerisinde dokuz kez açıldığını ve 48 dakikadan fazla bir süre açık kaldığını söylüyor. Ayrıca, telefondaki verilere göre Bravo'nun bulunduğu yerler ile Bravo'nun gittiğini söylediği yerler de örtüşmemekte.

Bu bilgilerin söylendiği gibi alındığını varsayarsak, iPhone'lar düzenli bir şekilde sadece bulunduğumuz yerleri değil, bunun yanında kullandığımız uygulamaları ve sürelerini de kaydediyor demektir. Ayrıca, Siri'ye sorulan sorularda da yalın ses kaydımızın bulunuyor olması mümkün. Bu bilgilerin polis tarafından telefondan mı alındığı yoksa telefonun Apple'a gönderilerek Apple'ın mı polise bu bilgileri verdiği henüz belirgin değil. Ancak, Siri'nin ses verisinin Apple'dan alınması gerektiğini söylemek mümkün.

Tabii ki bu tarz kayıtların tutulduğundan haberdardık ve içinde bulunduğumuz Snowden sonrası çağda, bu kadar ayrıntılı kayıtların bulunması pek büyük bir sürpriz olmuyor. Bu tarz olaylar, bize, hayatlarımızın ne kadar büyük bir kısmının biz farkında olmadan telefonlarımız tarafından kaydedildiğini hatırlatmak konusunda destek oluyorlar...

Okuyucu Yorumları