Siri Yetkilileri Çağırarak Yine Hayat Kurtardı

Apple'ın dijital asistanı, bir adamın hayatını yetkilileri çağırarak böyle kurtardı!

Siri yine hayat kurtardı!

Sınırlı zekası yüzünden bir çok kez şaka konusu olan Siri, sadece basit ses komutlarını dinleyerek yine hayat kurtarmayı başardı.

New Hampshire sakini Christopher Beaucher, yaşanan bir patlamanın ardından hayatını Apple'ın dijital asistanına borçlu olduğunu söyledi. Beaucher, hafta sonu annesine ait boş bir kulübeyi kontrol ederken kendini bir patlamanın göbeğinde buldu. Evi kısa süre içinde yangın sardı ve binanın bir kısmı çöktü.

Şans eseri Beaucher ölümcül bir yara almadan binayı terk etmeyi başardı. Ancak elleri ciddi derecede yanmıştı bu yüzden yetkilileri arayamadı. İşte tam bu esnada Siri devreye girdi ve Beaucher'ın sadece sesiyle 911'i aramasını sağladı.

"Neyse ki Siri kullanabilecek soğuk kanlılığa sahiptim. O an şoka girmek üzereydim ve Siri ile 911'i arayamasaydım başım ciddi anlamda belaya girebilirdi."

Sonuç olarak, ambulans olay yerine tam zamanında vardı ve Beaucher hemen hastaneye taşındı. Şanslı kazazede şu anda iyi durumda, itfaiye ise yangını kısa sürede söndürmeyi başardı.

Okuyucu Yorumları