Şirketleri merkezden "uç"a COMODO koruyor!

COMODO'nun şirketlere yönelik Uç Nokta Güvenliği Yönetimi yazılımının yeni sürümü ortaya çıktı!

Şirketleri COMODO koruyor!

COMODO'nun şirketlere yönelik Uç Nokta Güvenliği Yönetimi (Comodo Endpoint Security-ESM) yazılımının yeni sürümü piyasaya çıktı. ESM 3.4 bünyesinde yer alan "otomatik tehdit önleme teknolojisi", firmaları bilinen tehditlerin yanısıra bilinmeyen tehditlere karşı da koruyor.

Siber güvenlik çözümlerinde küresel bir öncü ve geliştirici olan COMODO; firmanın geliştirdiği en önemli teknolojilerden biri olan kurumsal tehdit önleme teknolojisini (containment) içeren Comodo Uç Nokta Güvenlik Yöneticisi (Endpoint Security Management-ESM)'nin - geliştirilmiş versiyonunu dünya pazarına sunduğunu açıkladı.

Uç Nokta Güvenlik Yöneticisi 3.4 (ESM) yazılımı, şirket networklerini hem bilinen hem de bilinmeyen tehditlere karşı korumak amacıyla, yedi katlı savunma sistemi, anti virüs, güvenlik duvarı, sunucu saldırı önleme, otomatik tehdit önleme ve dosya itibarı gibi çözümleri tek paket altında sunuyor.

ESM yazılımının temelini, Türk girişimci ve mühendis Melih Abdulhayoğlu tarafından kurulduktan sonra kısa sürede dünyanın önde gelen siber güvenlik firmalarından biri haline gelen COMODO'nun kendi geliştirdiği ve önleme (containment) teknolojisi oluşturuyor. Comodo'nun patent bekleyen ve tehditleri aynı yerde ve gerçek zamanlı olarak otomatik önleyen bu teknolojisi ile güvenilmeyen/bilinmeyen işlemler otomatik olarak, önce güvenli bir ortamda çalıştırıyor. Böylece zararlı yazılımlar, önce uç noktaya ardından tüm şirket ağına sızmadan ve kullanıcının çalışması kesintiye uğramadan engellenmiş oluyor.

Comodo ESM Kullanıcı Paneli, IT direktörleri ve sistem yöneticilerine uç nokta koruma ve yönetimini tüm açılardan kontrol edebilmeleri için, panoramik bir bakış sunuyor. Yazılım, tüm uç noktalara ilişkin 14 kritik ölçümü eş zamanlı olarak göstererek, sorun yaşanması halinde çözümlerin hızla uygulanmasına olanak sağlıyor.

Comodo Uç Nokta Güvenliği (ESM) Ürün Müdürü İlker Şimşir, Comodo ESM 3.4 ile ilgili olarak, "Siber saldırılara karşı korunmak isteyen şirketler ve kuruluşlar için, Comodo ESM 3.4, kullanıcıları tehdit oluşturan bilinen ve bilinmeyen zararlı yazılımlardan koruyabilecek tek gerçek çözümdür. Comodo ESM, müşterilerin uç noktalarının günümüzde piyasada mevcut olan en gelişmiş tehdit önleme teknolojisi ile korunmasını sağlamaktadır." dedi.

ESM 3.4'ün Yeni Özellikleri

-Hangi bilinmeyen uygulamaların çalıştırılmakta olduğunu, söz konusu bilinmeyen uygulamaların tarihçesini gösteren ve uygulamaların rapor edilebildiği önleme (containement) /Sandbox görünümü

-IT kullanıcılarının, tüm uç noktaların çevirim içi ve güvenlik politika (durumlarını, bilinmeyen unsurları, başarısız olan kontaminasyonları ve anlık ölçümlerini görebildiği merkezi bir kullanıcı paneli

-Anti virüs veri tabanı güncellemeleri ve taramalara ilişkin işleme dönüştürmeye daha uygun öngörüler için, yeni yönetimsel raporlar

-Ağ boyunca maksimum bant genişliği için yeni yerel ön bellek proxy

-Anlık Microsoft Windows 10 desteği ve kullanılabilirliği

ESM'nin tüm dünyadan müşterileri var

Dünya çapında şirketler ve kuruluşlar, IT ortamlarını korumak ve güvende tutmak için Comodo ESM'nin sunduğu çözümlere güveniyor.

Demir ihtiva etmeyen metallerin ve ham maddelerin ticareti amacıyla 1991 yılında Polonya Boleslaw'da kurulan BOLMET SA, geçen yıl, şirket uç noktalarını güvende tutabilmek için COMODO'nun Uç Nokta Güvenliği Yöneticisi çözümünü kullanma kararı aldı. BOLMET SA, COMODO'nun patent bekleyen Gerçek Zamanlı Tehdit İzolasyon (Run-Time Automatic Threat Containment) teknolojisini kullanarak uç noktalarını bilinen zararlı yazılımlardan korumakla kalmadı; ayrıca henüz tanımlanmamış olan, bilinmeyen tehditlerden de korudu.

BOLMET SA'nın IT Müdürü Michal Zientara, "En büyük sorunumuz bilinmeyen durumlara nasıl hazırlanacağımız ve uç noktalarımızı nasıl koruyacağımızdı. COMODO ise, gördüğüm en gelişmiş tehdit önleme teknolojisiyle, bu konudaki tüm sorunlarımızı çözdü." dedi.

Roma'da, küçük bir IT altyapısı olan, karma, bağımsız bir gündüz okulu Southlands English School, bütçelerine uygun bir fiyatla uç noktalarını kötü amaçlı yazılım tehditlerinden korumak ve uç nokta yönetimi için gereken süreyi kısaltmak amacıyla COMODO'yı seçen kurumlardan biri oldu.

Southlands English School Teknoloji Sorumlusu Luca Iacono ise, "Comodo Uç Nokta Güvenlik Yönetimi'ni bir yılı aşkın süredir kullanıyoruz ve bu süre içinde hiçbir güvenlik veya zararlı yazılım sorunuyla karşılaşmadık. COMODO'yu diğer ürünlerden tamamen farklı kılan otomatik tehdit önleme teknolojisi uç noktalarımızı güvende tutuyor. IT sistemimin kötü amaçlı yazılımları otomatik olarak önlemesi, beni rahatlatıyor. Kendilerini bilinmeyen zararlı yazılımlardan korumak isteyen her şirket, Comodo ESM'yi kullanmalı." yorumunda bulundu.

Daha fazla bilgi için, burayı ziyaret edebilrsiniz.

Okuyucu Yorumları