Sistem çubuğunuz için 3 ücretsiz bilgi aracı!

Windows'unuzda neler olup bittiğini anlamak istiyorsanız, bu 3 pratik araç tam size göre...

Gözünüz sisteminizde olsun!

Windows'un "sistem bildirim alanı", sürekli çalışan progamlarınızı görev çubuğunuzda yer kaplamaksızın, simge olarak göstermenize izin veriyor. Bildirim alanının dolmasını engellemek için simgelerin bir kısmını veya tamamını, küçük ok simgesinin arkasına saklayabiliyorsunuz. Bu yazımızda ise her zaman görmek istediğiniz verileri gözünüzün önünde tutmayı sağlayacak 3 yazılımı sizlere tanıtmak istiyoruz.

TrayStatus

TrayStatus, bastığınız tuşları takip etmeniz için sistem çubuğuna bazı göstergeler ekliyor. Ayarlarını tek bir pencerede yapabildiğiniz program, size şu tuşlarla ilgili etkinlikleri gösterebiliyor: Caps Lock, Number Lock, Scroll Lock, Alt, Ctrl, Shift ve Windows.

Araç, isterseniz sabit diskinizdeki etkinliği de gösterebiliyor, ancak sistemimizde bu işlevin çok da iyi çalışmadığına şahit olduk. Sabit disk etkinliğini gösteren bir araç arıyorsanız, bir sonraki sayfamıza göz atabilirsiniz.

DriveGLEAM ve SysTrayMeter

DriveGLEAM ve SysTrayMeter

DriveGLEAM

Sisteminize yüklenebilen veya taşınabilir olarak çalıştırılabilen DriveGLEAM, TrayStatus'a göre daha geniş bir kişiselleştirilebilme olanağı sunuyor. Araçta sadece klavyeyle ilgili göstergeler değil, sistemle ilgili göstergeler de var (sabit disk ışığı göstergesi gibi).

DriveGLEAM, şunları takip edebiliyor: Sabit disk etkinliği (dahili ve harici), CPU kullanımı, RAM kullanımı, VRAM kullanımı, NIC kullanımı.

SysTrayMeter

DriveGLEAM'in basitleştirilmiş bir sürümü olan SysTrayMeter, RAM ve CPU kullanımınızı sistem çubuğunuza taşıyor. Aracın üstte gösterdiği rakam, işlemci kullanımı yüzdesi, altta gösterdiği rakam ise boş RAM miktarınız. Aracın içindeki readme dosyası, onu bir .ini dosyasıyla nasıl değiştirebileceğinizi anlatıyor.

Okuyucu Yorumları