Sisteminizi Saldırılardan Koruyun

Sisteminizi zararlı yazılımlardan ve virüslerden kolayca ve ücretsiz bir şekilde koruyabilirsiniz.

Saldırılardan Korunun

İnternet'e ya da herhangi bir yerel ağa bağlı bir bilgisayar her zaman virüs tehditi altındadır. Bu da değerli bilgilerinizin, müziklerinizin, resimlerinizin kısacası her şeyinizin risk altında olması demektir. Sisteminizi korumanın en önemli yolu işletim sisteminizi sürekli güncel tutmak ve zararlı programlardan koruma yazılımı kullanmaktır. Yazımızda sizlere sunacağımız ücretsiz ve kolay kullanımlı yazılımlarla bilgisayarınızı güven altına alabilirsiniz.

Antivir ile Şemsiyeniz Açık Olsun

Antivir ile Şemsiyeniz Açık Olsun

Antivir Personal Edition Classic

Avira AntiVir Personal Edition Classic, ücretsiz bir antivirüs yazılımı olmakla beraber, zararlıları algılama ve sistemden temizleme konusunda ücretli rakiplerini geride bırakabilecek kadar başarılı bir program.

Virüs bulma ve yok etme özelliği ile birlikte, truva atlarına, solucanlara, dialerlara, arka kapıdan sisteme sızan zararlılara, phishing denen ve özelliikle internet bankacılığında bir tehdit oluşturup şifrelerinizi çalma amaçlı hareketlere, zararlı oyun ve şaka amaçlı yazılımlara, çift uzantılı dosyalara karşıda sistemi koruyup, bunları sistemden derhal uzaklaştırabiliyor. Sistem belleğini en az kullanan yazılımlardan biri olan Antivir Windows işletim sisteminizde (XP/2000/ME/98) bazı antivirüs programları gibi ağırlaşmaya neden olmuyor. Program tüm Windows işletim sistemlerde sorunsuz çalıştığı gibi Linux ve Solaris sistemlerle de kullanılabiliyor. Sürekli güncellemelerle kullanıcıya güven veren programı linke tıklayarak indirebilirsiniz.

Antivir Personal Edition'i İndirin

AVG ile Canavarlar Dışarı

AVG ile Canavarlar Dışarı

AVG Anti-Virus Free

Grisoft'un ücretsiz ve ünü sınırları aşan antivirüs programı AVG Anti-Virus Free sayesinde bilgisayarınızı virüslerden koruyabilirsiniz. Sisteminizin belleğini Avira kadar az olmasa da fazla meşgul etmediği için bilgisayarınızı yavaşlatmıyor. Sisteminizi iyi koruyan yazılım virüslere kesinlikle göz açtırmıyor, hatta duruma göre bazı virüs olmayan .exe dosyalarınızı bile bazen virüsmüş gibi görebiliyor. Microsoft Outlook ile ve sorunsuz çalışan program, kendini otomatik olarak güncelleyerek en son virüsleri tanıyabiliyor ve yok edebiliyor. Programın ücretli versiyonları içinse Grisoft yazılım şirketi 7/24 teknik destek sağlıyor ve sisteminizi adware ve diğer tüm zararlılardan da koruyor. Programın kişisel kullanım için olan ücretsiz versiyonunu linke tıklayarak indirebilirsiniz.

AVG Anti-Virus'ü İndirin

Avast! 4 Home Edition ile Kontrol Sizde

Avast! 4 Home Edition ile Kontrol Sizde

Avast! 4 Home Edition

Yine ücretsiz bir antivirüs yazılımı olan Avast Home Edition ile sisteminizi virüs saldırılarından, solucan ve truva atlarından koruyabilirsiniz. Avast, kullanıcı dostu bir ara yüze, gerçek zamanlı korumaya, e-posta korumasına sahip. MSN, Yahoo Messenger, Google Talk, ICQ, mIRC ve Kazaa programlarından gelen dosyalara da virüs taraması yapabilen program Windows 98/ME/2000/XP sistemlerde sorunsuz çalışıyor.

Tüm 32 ve 64 bit tabanlı işletim sistemlerini destekleyebilme ve anlık tarama desteği ile sisteminize o an bulaşmaya çalışan virüsleri de tespit edebilme özelliklerine sahip olan Avast, Windows XP ve 2000 üzerinde, bilgisayar açılmadan (DOS penceresinde) tarama yapabilme özelliği ile bir adım öne çıkıyor, böylece Boot virüsleri de kolaylıkla temizlenebiliyor. Vista ile de uyumlu çalışan bir yazılım olan Avast bu yaptığı işlerle ücretli rakiplerine adeta meydan okuyor. Şunu söylemek gerekirse Avast antvirüs yazılımı sistem belleğini biraz fazla kullandığından dolayı düşük RAM'li bilgisayarları biraz yavaşlatabilir. Avast'ın ev kullanıcılarına yönelik ücretsiz olan sürümünü linkten indirebilirsiniz.

Avast!'ı İndirin

Spyware'a Geçit Vermeyin

Spyware'a Geçit Vermeyin</b>

Spyware Terminator

Spyware Terminator sisteminizi Spyware , adware , Truvalar , keyloggers , giriş sayfası uçak korsanları ve diğer malware tehditlerine karşı etkili bir şekilde koruyor. Program güvenli karantina sayesinde, zararlı yazılımları hapsediyor ve otomatik olarak yok ediyor.

İnternette gezinirken artık çok daha güvende olabilirsiniz. İçersinde Antivirüs yazılım desteği de bulunduran program sisteminizi tüm zararlılardan %100 korumayı vaat ediyor. Türkçe dil desteği veren ve sürekli güncellenen program bugüne kadar 5 milyon adet kullanıcıya ulaştı. Programı aşağıdaki linke tıklayarak bilgisayarınıza indirerek sisteminizi hemen koruma altına alabilirsiniz.

Spyware Terminator'ü İndirin

Ad-aware SE Personal

Dünyanın en ünlü casus yazılımlardan koruma programı olan Ad-Aware'in yeni sürümü Ad-Aware 2007 Beta piyasaya çıktı ancak tam sürümünün ne zaman piyasaya çıkacağı halen merak konusu. Ancak en güncel tam sürüm olan Ad-aware SE Personal sayesinde sisteminizi tüm zararlılardan koruyabilirsiniz. Ad-Aware'in Standart Sürümü, kendi dalında birçok ödül kazandı ve CHIP en iyi casus yazılımdan korunma programı ödülünü de müzesine koydu.

Kişisel kullanım için ücretsiz olan program, çoklu zararlı içerik bulma ve silme özellikli, zengin yardım içeriğine ve ürün desteğine sahip bir Adware ve Spyware engelleyicisidir. Eğer programdan sürekli bir performans elde etmek istiyorsanız yazılım güncellemesini düzenli olarak yapmanız gerekir zaten yazılım da yeni bir güncelleme bulduğu zaman sizi bilgilendiriyor.

Ad-aware SE Personal'i İndirin

Orijinal Kullananlara Microsoft Koruması

Orijinal Kullananlara Microsoft Koruması

Windows Defender

Microsoft lisanslı Windows XP kullanıcılarına, gerçek zamanlı koruma, casus yazılımların bilgisayarınızdan uzak kalmasına yardımcı olacak bir yazılım olan Windows Defender'i ücretsiz olarak sunuyor. Kullanılması için 300 MHz veya daha hızlı işlemci ve en az 64 megabayt (MB) RAM isteyen program Windows XP ve 2003 Server sisteme sahip olan bilgisayar kullanıcıları için tasarlanmış.

Bilgisayarınızı casus yazılımların neden olduğu açılan pencerelere, performans düşüklüğüne ve güvenlik tehditlerine karşı koruyarak verimliliğinizi korumanıza yardımcı olan program, gerçek zamanlı koruma sayesinde yeni casus yazılımların yüklenmesi engelliyor ve bir akış uyarı düzeneğiyle kesintiler en aza indiriyor. Yükleme, bakım ve güncelleştirme işlemleri için kolay kullanıma sahip ve güvenliğinizi sağlamanıza yardımcı olacak biçimde önceden yapılandırılmış ayarlarla gelen yazılım tam bir kullanıcı dostu. Güvenli kalmanıza yardımcı olmak için Microsoft analistleri tarafından bilgi ve yönergeler sağladığını iddia eden Windows Defender, sürekli güncelleştirmeler sayesinde tam koruma sağlıyor. Eğer sisteminizde lisanslı bir Windows kullanıyorsanız aşağıdaki linke tıklayıp orjinallik doğrulaması yaptıktan sonra yazılımı indirebilirsiniz. Ayrıca linke tıkladığınızda diğer ücretsiz yüklenebilir Microsoft yazılımlarını da bulabileceksiniz.

Windows Defender'i İndirin

Online Virus Tarayıcılar

Online Virus Tarayıcılar

Internet Explorer'ı kullanarak sabit diskinize virüs taraması yaptırabilirsiniz. Birçok yazılım şirketi bu hizmeti ücretsiz bir şekilde veriyor. Genel olarak oldukça başarılı sonuçlar veren bu online yazılımlar tamamen internet tarayıcınız üzerinden çalışıyor ve sisteminize herhangi bir yazılım kurmak zorunda kalmıyorsunuz. Bu hizmeti veren yazılım firmalarının adresleri aşağıda yer alıyor. Denemesi ve kullanması bedava.

F-Secure Online Tarama

Trendmicro Online Tarama

Panda Online Antivirus

Bitdefender Online Virüs Taraması

MCafee Online Tarama

Kaspersky Canlı Virüs Taraması

Avast Online Antivirus

Okuyucu Yorumları