Siyah renkli otomobiller yasaklanacak mı?

Siyah renkli otomobillerin satışı yasaklanacak dedikodusu ortalığı karıştırdı. Peki bunun sebebi ne?

Siyah araba yasaklanır mı?

ABD Kaliforniya'dan gelen bir haber herkesi şaşırttı. Habere göre Kaliforniya Eyalet Meclisi, siyah renk arabaların satışını yasaklamayı planlıyor. Haberde siyah rengin ısıyı daha çok emmesi nedeniyle, Kaliforniya gibi sıcak ve güneşli bir bölgede bunun küresel ısınmaya karşı bir çare olmasının hedeflendiği söyleniyor. Hatta bazı yayın organları okuyucularına "çok geç olmadan siyah renk bir araba almalarını" bile tavsiye etti. Fakat yapılan resmi açıklamaya göre bu tasarı resmi olmadığı gibi, onaylanması da söz konusu değil.

Böyle bir tasarının ortada dolaştığı ise doğru. Tasarı, artık arabaların ısıyı yansıtacak renklerde satışa sunulmasını ön görüyor. Fakat bunun şu an için maliyeti yüksek bir uygulama olması nedeniyle uygulanmayacağı söyleniyor.

Arabalarda siyah, şu anda dünya çapında en çok tercih edilen ikinci renk durumunda. Ticari şirket araçlarında ise açık ara birinci sırada. Hatta akıllara ünlü araba üreticisi Henry Ford'un eski bir sözünü getiriyor; "Model T araçları her renk satabilirim, yeter ki siyah olsunlar". En azından şimdilik Ford'u mutsuz edecek bir karar resmiyet kazanmadı ama gündeme gelmiş olması bile uzun vadede bu konuda bazı adımlar atılabileceğinin habercisi.

Okuyucu Yorumları