Siz de sadece tek şifre mi kullanıyorsunuz?

Web'de güvenliğin ilk şartı doğru şifreyi kullanmak. Peki ama tek şifre sizi ne kadar koruyabilir?

Şifreyle gelen tehlike!

Günümüzde hemen her eve ulaşmayı başaran ve üzerinde bulunan servisleri her geçen gün biraz daha artan internet, her ne kadar kullanıcılar için artık bir gereklilik de olsa, içerisinde barındırdığı tehdit unsurlarının sayısı da buna paralel olarak hızlı bir artış gösteriyor. Bu tür tehditlere karşı ise kullanıcılar sistemlerini güvenlik yazılımlarıyla korumaya çalışıyorlar. Peki ama sadece güvenlik yazılımlarını kullanmak internetteki tehditlerden sakınabilmek için yeterli mi?

Dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden biri olan Sophos'a göre internet kullanıcılarının neredeyse %65'i internet ortamında tüm hesaplarında aynı şifreyi kullanıyor. Yine aynı rapora göre araştırmaya katılan kullanıcıların sadece %19'u her hesabı için farklı şifre oluşturmanın bilincinde.

Sophos'un teknoloji danışmanı olan Graham Cluley'e göre internet ortamında farklı hesapları tek şifreyle yönetmenin çok büyük sakıncaları var. Her yerde aynı şifreyi kullanmanın hackerlar'ın kullanıcıların hesaplarını ele geçirmesini kolaylaştırmaktan başka bir işe yaramadığını belirten Cluley, kullanıcıların banka hesapları başta olmak üzere MSN ve diğer platformlarda kullandığı hesaplarındaki şifrelerin birbirleriyle aynı olmamasına dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Okuyucu Yorumları