Sizce 2009'da kaç adet Windows 7 satılabilir?

Microsoft 2009 yılı bitmeden kaç adet Windows 7 satmayı planlıyor? İşte iddialı bir açıklama daha...

2009'da Windows 7...

Microsoft, Vista tecrübesinden sonra Windows 7 ile geleceğe çok ümitli bakıyor. Microsoft'tan Bill Veghte'nin yeni işletim sistemi ile ilgili yaptığı açıklamalar da bunu son derece net bir şekilde gösterebiliyor. Veghte, Windows 7'nin son 20 yıl içerisinde kullanıcıları en çok heyecanlandıran işletim sistemi olduğunu iddia etti. Veghte'ye göre bu sadece yeni işletim sisteminin son derece kullanışlı olmasından kaynaklanmıyor, iddiasına göre hem XP, hem de Vista kullanıcıları son derece sorunsuz bir şekilde eskisini atıp, yeni sistemi kullanmaya başlayabilecekler.

Tam 16 bin iş ortağı ile birlikte Windows 7 için özel uygulamalar hazırladıklarını söyleyen Veghte, Windows 7 RC yayınlandıktan sonraki 72 saat içerisinde iki büyük ekran kartı üreticisinin Windows 7 sürücülerini hazırladığının da altını çizdi.

Fakat Veghte'nin asıl beklentileri satış noktasında. Veghte, 2009 yılı bitmeden tam 177 milyon adet Windows 7 satılmış olacağını tahmin ediyor. Şimdiye Windows Vista'nın 250 milyon adet civarında satıldığı düşünülürse bu yeni sistem için çok iyi bir başlangıç olabilir.

Okuyucu Yorumları