Sizi telefonunuzdan kurtaracak 5 uygulama!

Telefonunuza, saatlerinizi boşa harcayacak kadar çok mu bağımlısınız? İşte sizi kurtaracak çözümler!

Telefonunuzdan kurtulun!

Telefonunuza gereğinden fazla mı bakıyorsunuz? Her gün saatlerinizi telefonunuz yüzünden boşa mı harcıyorsunuz? Belki size garip gelecek ama en iyi çözüm, size bahsedeceğimiz uygulamalar olabilir.

Teknolojik alışkanlıklarımızdan kurtulmak kolay olmayacak, ancak aşağıdaki 5 araç, davranışınızı istediğiniz yönde değiştirmenizde size yardımcı olabilir.

Forest (Android, iOS, Windows Phone, Chrome ve Firefox)

Telefonunuzu kontrol etmeden duramıyorsanız, sizi telefona dokunmadığınız süre için ödüllendiren Forest'i deneyebilirsiniz. İşinize veya derslerinize odaklanmak istediğinizde uygulamayı açarak bir ağaç ekin. Ağacın büyümesini istiyorsanız, 30 dakika boyunca telefonunuza dokunmayın.

Mobil uygulamada uygulamayı açık bırakmanız gerekirken, web tarayıcısı sürümünde kendi ayarladığınız kara listedeki siteleri açmamanız gerekiyor. Çalıştığınız sırada kendinizi Facebook'ta buluyorsanız, Forest tam size göre.

Sizi telefonunuzdan kurtaracak 5 uygulama!

Checky (Android, iOS)

Checky, telefonunuzu günde kaç kez açtığınızı kontrol eden, tüm amacı bundan ibaret olan basit bir uygulama. Telefonunuza tam anlamıyla bağımlı mısınız? Checky'de gördüğünüz sayı sizi rahatsız edecek kadar büyükse, cevap evet olabilir. Telefonunuzu sebebsiz yere kontrol etmek yerine yaptığınız işe odaklanın. Telefonunuza sadece bakmakla yetinmeyin, neden baktığınızı bir düşünün. Checky sizi telefonunuzdan ayırmayacak olsa da, olup biteni anlamanıza yardımcı olacak.

Unplug ve diğerleri

Unplug ve diğerleri

Unplug (2 dolar, iOS)

Checky'nin sunduklarından fazlasını istiyorsanız, UnPlug'ı deneyin. Bu uygulama günlük iPhone kullanımınızı izliyor ve telefonunuzla kaç saat geçirdiğiniz gibi birçok istatistiği önünüze getiriyor. Uygulamayı kullanarak kendinize günlük bir limit koyabilir, limite uyduğunuz için ödüller kazanabilirsiniz. Hoş görünümlü bir arayüze sahip uygulama, sizi telefonunuzu daha az kullanmaya teşvik etmekte başarılı.

Productivity Challenge Timer (Android)

Productivity Challenge Timer, tembelliğinizle dalga geçen bir uygulama. Uygulamalarınızın bir miktar kişiliğe sahip olması ve işleri oyunlaştırması hoşunuza gidiyorsa, Productivity Challenge Timer size göre olabilir.

Sizi telefonunuzdan kurtaracak 5 uygulama!

Freedom (Windows, Mac, iOS ve Android)

https://freedom.to/

Şimdiye kadar bahsettiğimiz araçların hiçbiri sizi telefonunuzdan uzaklaştıramadıysa çözüm, dikkatinizi dağıtan sayfaları engellemekte olabilir. Freedom, bu tür sitelerin bir listesini oluşturup saate göre engellemenize olanak tanıyor.

Freedom'u ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz, ancak bazı işlevler için ödemede bulunmanız gerekiyor.

Okuyucu Yorumları