Sizin de retro tarzı avatarınız olsun

Eski oyunların büyük pikselli görüntülerini özleyenler: Bu site ile 8 bit'lik harikalar yaratın...

"Piksel piksel" avatarlar...

Eğer internette "retro oyunlar" diye bir arama yapacak olursanız karşınıza bundan yıllar öncenin teknolojisi ile geliştirilmiş çok sayıda oyun görüntüsü çıkar. Yaşı çok genç olmayan okurlarımız bu oyunların bazılarını ve o günleri gülümseyerek hatırlayacaklardır. Bugün oyunlarda gerçekçi, üç boyutlu grafikler hüküm sürüyor ama eskiye özlem duyanlardansanız kendinize 8 bitlik grafiklerle hazırlanmış bir avatar edinebilirsiniz.

Aslında internette kendi fotoğrafınızı 8 bitlik avatara dönüştürecek farklı servisler mevcut ama bunlardan bir tanesi biraz daha farklı. Pek çok benzer servis sadece yüzünüzü 8 bitlik avatara çevirmenize olanak veriyor. EightBit.me ise farklı olarak tüm vücudunuzu pikseller dünyasına transfer edebiliyor.

Şu an için kapalı beta sürümü devam eden EightBit.me sitesinde planlanan ise sadece kullanıcıların sevimli avatarlara sahip olması değil. Site bu hizmeti yakın zamanda piyasaya süreceği mobil bir sanal dünya oyunda kullanılmak için sunuyor. 9 Mart'ta oyun piyasaya çıkana kadar davetiyeniz yoksa sadece oluşturulmuş olan 8 bitlik profilleri görme imkanı bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları