Sizin de telefonunuz yavaşlıyor mu?

80 milyon kullanıcı her gün telefonunun yavaş olmasından yakınıyor.

80 milyon kişinin sorunu oldu

Dünyada Android kullanıcılarının en çok indirdiği uygulamalar arasında yer alan 360 Security, telefonlarının yavaşlığından şikayet eden kullanıcılara yönelik gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Marka ve model gözetmeksizin, 320 milyon kullanıcının günlük ve aylık analizlerine dayanılarak yapılan araştırmada 80 milyon akıllı telefon kullanıcısının her gün yavaşlığından şikayetçi olduğu belirlendi.

"1 AYDA 2 MİLYAR 50 MİLYON İŞLEM GERÇEKLEŞTİ"

Bilgisayar çağında kullanıcıların hız ve güvenlik tanımının virüs, trojan ve açıklarla sınırlıyken, mobil internet çağına geçilmesiyle bu kalıpların dışına çıkıldığını belirten 360 Mobile Security Global Operasyon Direktörü Huang Yan, "Günümüzde akıllı telefon kullanıcılarının birincil ihtiyacı güvenlik. Virüsler ve saldırılardan korunmanın yanı sıra kullanıcılar yeni aldıkları veya son 1 yıl içinde değiştirdikleri telefonlarını hızlandırmak ve daha uzun süre kullanmak istiyor. Yaptığımız araştırmada karşılaştığımız sorunlar arasında telefonların ısınma problemi ve yetersiz hafıza da yer alıyor. Ocak 2016'da 320 milyon kullanıcımız üzerinde gerçekleştirdiğimiz araştırmada, 1 ayda 2 milyar 50 milyon işlem gerçekleştirildi. Virüs temizliğinin yanı sıra telefonlarının yavaşlığından şikayetçi olan 120 milyon kullanıcı hızlandırıcı özelliğini kullandı. 100 milyon kullanıcı temizleyici, yine 100 milyon kullanıcı ise güç tasarruf özelliğini kullandı. 2015 yılına göre telefonlarını optimize etmek isteyen kullanıcı sayısında % 37 artış gözlemledik" açıklamasını yaptı.

"GÜNLÜK 66 MİLYON OPTİMİZASYON İŞLEMİ YAPILIYOR"

360 Security'nin geliştirilmesinde görevli olan 50 mühendisin 7 yılda 9 binden fazla telefon markası ve 60 bin telefon modelinin incelendiğini belirten Huang Yan, "360 Security ile kullanıcılarımızı yılda 520 milyon virüs saldırısından koruyoruz. Telefonlarındaki hız, hafıza ve daha fazla pil ömrü sunmak için mühendislerimiz her ülkenin en çok kullanılan 1.000 uygulamasını analiz etti. Günlük 66 milyon optimizasyon işleminin gerçekleştiği 360 Security'de, kullanıcılarımızın telefonlarını yüzde 20 hızlandırıyor, 3,5 saate kadar daha fazla kullanmalarını sağlıyoruz" dedi. Huang Yan, hızlandırma ve optimizasyon işlemlerinin en çok Hindistan, Endonezya, ABD, Kore ve Türkiye'deki kullanıcılar tarafından tercih edildiğini sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları