Skylake işlemcilere Speed Shift dopingi!

Windows 10'un, Intel'in Skylake işlemcilerini kullananlara müthiş bir müjdesi var!

Windows 10 "hızlandıracak"

Intel'den Windows 10 ile birlikte Skylake işlemci kullananlara sevindirici bir haber geldi. Intel, Speed Shift teknolojisi sayesinde bilgisayar performansının önemli ölçüde artacağını duyurdu. Peki Speed Shift nedir? Kısaca Intel'in Skylake performansını arttırmak için geliştirdiği bir teknoloji. Bu teknoloji sayesinde işlemci saat frekansı daha hızlı değişirken, bu değişimi işletim sistemi yerine işlemcinin kendisi yapıyor.

Intel bu teknolojiyi "İşlemci daha hızlı şekilde en iyi işlem hızını ve voltajını performans ve enerji tüketimini göz önünde bulundurarak yapabilecek" şeklinde açıklıyor.

Şirketin açıklamasına göre bu "hızlı tepkiler" sayesinde tek işlemci gerektiren işlerde ya da kısa süreli iş yüklerinde büyük kolaylık sağlanırken, web sayfası açmak gibi işlemler müthiş hızlı hale gelecek.

Yazılım tarafında ise, işletim sisteminin bu yeni teknolojiyi desteklemesi gerekiyor. Windows 10 için yakın zamanda bir güncellemenin gelmesi bekleniyor. Bu güncelleme ile kullanıcıların Speed Shift ile tanışacağı düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları