Skype'de Virüs Tehlikesi

Trend Micro, popüler sesli mesajlaşma yazılımı Skype kullanıcılarını virüs tehlikesine karşı uyardı.

Skype'de Virüs

Trend Micro, son dönemin popüler sesli mesajlaşma yazılımı Skype kullanıcılarını virüs tehlikesine karşı uyardı. TSPY_SKYPE.A adlı virüs, Skype kullanıcılarına sohbet sırasında bir mesaja girilmiş bir link gönderiyor. Kullanıcı, linkte ne olduğunu merak edip tıkladığında virüsü bilgisayarına yüklemiş oluyor.

Solucan sınıfına dahil olan TSPY_SKYPE.A, kullanıcının klavye tuşlarına her basışını kaydediyor ve kendisini yazan bilgisayar korsanına gönderiyor. Amacı, kullanıcının gizli bilgilerini ele geçirip çıkar sağlamak olan korsan, kredi kartı bilgisi, İnternet bankacılığı şifresi gibi bilgileri ele geçirince kullanıcının mağduriyet süreci de başlıyor. Ele geçirdiği bilgileri kullanan korsan, kullanıcıyı büyük meblağlarda maddi zarara uğratabiliyor.

Antivirüs programı yüklü olmayan bilgisayarlarda virüsün varlığının tespit edilmesi hayli zor. Virüs, olabildiğince uzun süre sistemde gizlenecek şekilde kodlanmış. Bilgisayar korsanı böylece, olabildiğince fazla bilgi çalmaya çalışıyor. Bu tür virüslere karşı İnternet güvenlik paketleri kullanılması ve bunların güncel tutulması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları