Skype'deki güvenlik açığı kafaları karıştırdı

Yeni tartışma: Skype'de yapılan telefon görüşmelerinin başkası tarafından dinlenmesi mümkün mü?

Dinleniyor muyuz?

Güvenlik, PC'ler için, ama özellikle internete bağlı sistemler için oldukça önemli. Dolayısıyla güvenlik yazılımlarının her sistemde kurulu olması şart.

Skype ile yapılan IP aramaları ile istediğiniz kişiyle görüşme yapabilme şansınız var. Bu görüşme esnasında akla ilk bakışta herhangi bir güvenlik riski gelmiyor olsa da, son günlerde yaşanan yoğun tartışmalar, Skype'de güvenlik sorununu gündemden düşürmüyor.

Dinlenilmeyeceğini düşündüğünüz bu aramalar da aslında bir üçüncü kişinin sizin ikili görüşmelerinizi dinleme ihtimali söz konusu. Heise Security'de yer alan haber şöyle: "Skype'nin herhangi bir güvenlik açığı olup olmadığı uzun süredir tartışılıyor ve bu konudaki spekülasyonlar son zamanlarda doruk noktasına ulaşmış durumda. Çünkü Skype'nin yapımcıları hiçbir şekilde kendi prokolleri ile ilgili detaylı bilgileri kamuoyuyla paylaşmıyorlar. Örneğin bu hizmet nasıl çalışıyor, güvenlik riski içermesi söz konusu mu gibi soruların cevapları maalesef havada kalıyor."

Skype ise henüz bu konuda olumlu ya da olumsuz herhangi bir açıklama yapmış değil.

Skype'nin bir diğer güvenlik riski ise Skype'de açılan hesabın hiçbir şekilde silinememesi. Skype'ye göre kimlik (ID) hırsızlığının önüne geçmek ve gereken korumayı sağlamak için bu tip bir önlem alınıyor. Ancak Skype'den gelen bu açıklama da kullanıcıların kafalarındaki soru işaretlerini yok etmeye yeterli gelmiyor.

Ayrıntılı bir Skype incelemesini burada bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları