Skype, SkypeKit Beta'yı tanıttı!

SkypeKit ile Skype sınırlarını aşıyor! Beta'sına siz de davetlisiniz. İşte sunduğu özellikler...

SkypeKit Beta tanıtıldı!

Yaklaşık yedi yıldan bu yana yazılımlar aracılığıyla iletişim dünyasında önemli işlere imza atan Skype, sadece ücretsiz sesli ve görüntülü aramalar sunmakla kalmıyor, aynı zamanda dünya çapında tüm telefon numaralarına da hesaplı aramalar yapma imkânı veriyor. Son dönemde farklı yönlerde de ilerlemeye hazırlanan Skype, duyurduğu SkypeKit adlı yeni yazılım geliştirme kiti ile (SDK), yenilikçi tüketici elektroniği ve masaüstü yazılımları geliştiricilerine, Skype'ı kendi ürünleriyle bütünleştirme imkânı veriyor.

SkypeKit sayesinde, internete bağlı herhangi bir cihaz bir iletişim cihazı haline gelebilecek. Ayrıca tüm masaüstü yazılımları da Skype'ı içerebilecek.

SkypeKit'e şimdilik bir beta sürümü şeklinde ve sadece davetiye üzerinden erişilebilecek. Tüketici elektroniği geliştiricileri için tasarlanan Linux OS temelli SkypeKit versiyonu 23 Haziran'dan itibaren kullanıma sunulacak. SkypeKit'in Windows ve Mac sürümleri ise masaüstü yazılımı geliştiricileri için önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak.

Genişbant ses özelliği

Genişbant ses özelliği

SkypeKit, Skype'ın sesli arama, görüntülü arama ve anında mesajlaşma gibi popüler özellikleri için bir dizi güvenilir API'nin* yanı sıra, SILK kodlayıcı-kod çözücüsünü temel alan Skype'a has süper genişbant ses özelliğini de içeriyor. Ayrıca, SkypeKit kullanan geliştiriciler, ürünlerini Skype ile uyumlu olarak adlandırabilecekler.

Bu özellikleri geniş çapta platformalara, işletim sistemlerine ve ses/görüntü arayüzlerine sunuyor olmanın önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Skype yetkilileri, bunu heyecan verici bir fırsat olarak gördüklerini ve Skype'ın sunduğu avantajları daha geniş alanlara yayacak yenilikçi gelişmeleri merakla beklediklerini belirtiyor. Skype, geliştiricileri yeni imkanlar hayal etmeye ve programlamaya başlamaya çağırıyor.

SkypeKit ile ilgileniyorsanız Skype Developer sitesini ziyaret edebilir ve bir davetiye almak üzere (linkte açılan sayfada yazıyor) SkypeKit Beta Üyeliği için kaydolabilirsiniz. Beta süreci boyunca sadece davetiyeli başvurular aktif hale getirilecektir.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları