Skyrim: Sadece 19 yaşında; ama...

Dev ekiplerin yıllarca çalışılarak ortaya çıkartabildiğini, 19 yaşındaki bu "dahi" 20 ayda yaptı!

Sadece 19 yaşında; ama...

Elder Scrolls oyunlarının son yapımlarına baktığımız zaman, ancak oyunlar çıktıktan sonra kendilerine eklenen yamalar ile "tamamlanmış" bir oyuna dönüştüklerine şahit oluyoruz. Bu durum serinin son oyunu Skyrim için de geçerliydi. Çıktığı günden bu yana geçen sürede GB'larca yama ve farklı eklenti ile bezenen oyun, artık çok daha mükemmel bir halde.

Fakat bazıları için mükemmel ziyadesiyle göreceli bir kavram. Skyrim'in geliştiricisi Bethesda Softworks'te bölüm tasarımcısı olarak çalışmayı hayal eden 19 yaşındaki Alexander J. Velicky de böyle düşünüyor olacak ki, efsane oyun için 20 saatten fazla oyun süresini, yeni adaları ve daha birçok farklılığı içerisinde barındıran Falskaar isimli bir genişleme paketini kullanıcıların beğenisine sundu. 20 aydır bu paketin üzerinde çalışan Velicky, binlerce saatini sadece bu amaç için harcadığı gibi, aynı zamanda seslendirmeler için de 100 adet farklı kişi ile çalıştı.

Velicky'nin çabaları sayesinde, son 600 yıldır Nord'ların kontrolünde olan Falskaar bölgesi, ilk defa Mzubthand'ın derinliklerinde açılan bir portal ile diğer ırkların da ziyaret edebilecekleri bir yer haline geliyor... Yamanın en heyecan verici noktalarından bir tanesiyse hiçbir şekilde ücrete tabi olmaması. Bethesda ise henüz Falskaar modu hakkında herhangi bir açıklama yapmış değil.

Okuyucu Yorumları