Smart Mimic ile seyahatler güvenli

Dünyanın taşınabilir tek güvenlik ürünü Smart Mimic ile seyahatler daha güvenli.

Artık seyahatler güvenli

İTÜ ARI Teknokent'in yeni nesil girişimcilerin yetişmesine olanak tanıyan ön kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek, girişimcilik yarışması Big Bang'i 5. kez düzenliyor. 12 Kasım günü gerçekleştirilecek etkinlikte toplam 3 milyon TL'lik ödülden pay almaya çalışacak firmalar arasında yer alan Olbig firması, Smart Mimic adlı dünyanın taşınabilir tek güvenlik sistemiyle bireylerin hayatlarını daha güvenli kılmayı hedefliyor.

Mekatronik mühendisi Noyan Berker ve elektrik-elektronik mühendisi Serdar Serttop tarafından kurulan Olbig'in Smart Mimic ürünü içerisinde hareket algılayan ve sıcaklık ölçen sensörler bulunuyor. Şarj edilebilen, kullanılmak istendiği amaca yönelik programlanabilen akıllı bir güvenlik sistemi olan Smart Mimic, taşınabilir olması sayesinde istenilen yere kolayca yerleştirilebiliyor.

Firmanın kurucu ortaklarından Noyan Berker, Smart Mimic hakkında şu bilgileri paylaştı; "Smart Mimic'ten ev güvenliğini sağlamak isteyenlerin yanı sıra özellikle seyahat edenler ve sık sık kampa gidenler yararlanacak. Pek çok insan hareket halindeyken eşyalarının güvenliğini sağlamada zorluk yaşıyor. Smart Mimic mıknatıslı yapısıyla istenilen eşyaya kolaylıkla monte edilebiliyor. Herhangi bir hırsızlık durumunda yüksek ses çıkararak caydırıcı bir etki yaratıyor aynı zamanda eşya sahiplerinin cep telefonlarına hırsızlık bildiriminde bulunuyor."

Smart Mimic'in akıllı yapısı sayesinde farklı amaçlar için de kullanabileceğini belirten Serdar Serttop ise; "Akıllı cep telefonlarına entegre olabilen Smart Mimic istendiği takdirde güvenliğin yanı sıra bir hatırlatma cihazı olarak da kullanılabiliyor. Buna göre cep telefonları üzerinde Smart Mimic'e zamanlama bilgisiyle birlikte bir görev tanımlanabiliyor. Örneğin ev sakinlerine dolapta yemek olduğu bilgisi Smart Mimic sayesinde aktarılabiliyor. Sürekli güncellenebilir bir ürün olan Smart Mimic'i tüketiciler istedikleri amaca uygun olarak kullanabiliyor. Bu da ürünü dünyanın taşınabilir tek ve en esnek kullanıma sahip güvenlik sistemi haline getiriyor" dedi.

Olbig'in de yarışacağı ITU Big Bang 2016, 12 Kasım Cumartesi günü, saat 17.00'de İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Okuyucu Yorumları