Smile Suggest: "Gülümseten" Chrome eklentisi

Chrome, bu eklenti ile birlikte artık sizi nelerin gülümsettiğini de bilecek!

"Gülümseten" Chrome eklentisi

Bir Chrome eklentisi olan Smile Suggest, yüz tanıma teknolojisini kullanarak, internet üzerinde sizi güldüren şeyleri belirlemekte. Bu eklenti, gülümsediğiniz her şeyin bir listesini oluşturuyor ve daha sonra bu listeden kaydetmek veya paylaşmak istediğiniz şeyleri ayırabiliyorsunuz.

Gün sonunda bu listeden paylaşmak istediğiniz bir şey çıkmasa da, gün içerisinde gülümsemenizi sağlayan şeylere tekrar göz atmak hoş bir his olabilir. En azından bu eklentinin, yüz tanıma teknolojisini bazılarına göre daha az ürpertici bir şekilde kullandığını söyleyebiliriz.

Smile Suggest'i kullanmak ise oldukça kolay. Eklentiyi yükledikten sonra ayarları gerçekleştirmek için tek yapmanız gereken karşınıza çıkan bildirimleri takip etmek.

Tabii ki bu eklentiyi kullanmak için öncelikle kameranızın (webcam'inizin) Smile Suggest tarafından kullanılması için izin vermeniz gerekmekte ve bu işlemi de yüklemeden sonra karşınıza çıkan "izin ver" seçeneğine tıklayarak yapabiliyorsunuz.

Daha sonrasında ise bir Smile Suggest kaydının alınması için ne kadar gülmeniz gerektiğini seçiyorsunuz. Bu seçimi yapmak ise oldukça zor olabiliyor. Eğer sınırı çok düşük seçerseniz, sizi anlık olarak gülümseten ancak aslında pek bir önemi olmayan (kısacası neredeyse internette karşınıza çıkan her şey) kayıtlar ile listeniz dolabilmekte. Eğer çok yüksek ayarlasanız da, sistemi kullanmak için özel bir çaba göstermediğiniz takdirde listeniz boş kalabilir. Bu yüzden de doğru noktayı bulmak için bir miktar uğraşmanız gerekebilir. Ancak genel olarak 7 veya 8 gibi bir sınır en iyi seçenek gibi gözüküyor. 10/10 gülme seviyesine ulaşmak ise oldukça zor.

Sistemin düzgün çalışması için yüzünüzün düzgün bir şekilde aydınlatılmış olması şart. Bir diğer önemli nokta ise, eğer bir gözünüzü kaparsanız veya kafanızı yana yatırırsanız, sistemin sizi bulmakta oldukça zorlanıyor olması.

Ne yazık ki, tam olarak neyin sizi gülümsettiğini belirlemek, Smile Suggest'in yeteneğinin dışında kalıyor. Örneğin, belirli bir e-posta veya Facebook paylaşımı, Smile Suggest tarafından önemsenmiyor. Ayrıca siz bilgisayar başındayken çevrenizde bir şeyler oluyorsa da Smile Suggest'in düzgün çalışmaması söz konusu. Bilgisayara doğru bakarken başka bir şeye de gülseniz, o sırada bulunduğunuz site Smile Suggest tarafından kaydedilmekte.

Bu eklentinin hayatınızda büyük bir değişiklik yaratmayacağının ve dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız pilinin daha çabuk bitmesine sebep olacağının kesin olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca bu eklenti, gerçek anlamda sürekli olarak sizi izlemekte ve bunun da biraz ürpertici olduğu söylenebilir. Bu yüzden sadece kullanmak istediğiniz zamanlarda açmanız ve geri kalan zamanlarda kapalı tutmanız (hatta biraz daha paranoyak olan tarafta yer alıyorsanız kameranızı kağıt ve benzeri bir şey ile kapamanız) önerilebilir...

Okuyucu Yorumları