SMS'i tarihe gömebilecek uygulama...

Cepten kısa mesaj göndermeyi seviyorsanız, WhatsApp adlı bu minik uygulamayı da çok seveceksiniz...

SMS öldü, yaşasın WhatsApp!

Özellikle genç kullanıcıların iletişim için telefonla konuşmak kadar, belki de daha fazla bir oranda, kısa mesajı tercih ettiği biliniyor. Bu yüzden de operatörler bu kullanıcılar için birbirinden cazip SMS paketleri sunuyorlar. Ama eğer bir akıllı telefonunuz varsa kısa mesajları çok daha ucuza ve hatta bedavaya çözebilirsiniz. WhatsApp adlı popüler bir uygulama telefon rehberinizde aynı uygulamayı kullanan arkadaşlarınızla pratik bir şekilde mesajlaşmanızı sağlıyor.

Aslında MSN ve Gtalk gibi bir anında mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'in fark yaratan özelliği bu servislerdeki arkadaş listenizi değil, telefon rehberinizi kullanıyor olması. Hemen hemen tüm büyük akıllı telefon platformları ile uyumlu olan WhatsApp, uygulamayı kullanan kişileri rehberden seçerek hemen mesajlaşmanızı sağlıyor.

Bu programın tek sorunu herkes için ücretsiz olmayışı. BlackBerry sahipleri WhatsApp'i ücretsiz olarak kullanabilirken, iPhone kullanıcıları bir kereye mahsus 0,99 dolar, Android ve Nokia kullanıcıları ise yıllık olarak (ilk yıl ücretsiz) 1,99 dolar ödemek zorundalar. Eğer SMS gönderdiğiniz arkadaşlarınız da bu uygulamayı kullanıyorsa, bu ücretlere rağmen daha ucuza mesajlaşabilirsiniz.

WhatsApp'i şu adresten indirebilir veya telefon modelinize göre indirme bağlantılarına ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları