Snapchat, fotoğrafların hakkını üzerine aldı!

Popüler resimli mesajlaşma uygulaması Snapchat, ilginç bir değişikliğe imza attı!

Artık istediğini yapabilecek!

Son senelerde yükselen, kullanıcılar arasında güvenli fotoğraf ve video paylaşımına izin veren Snapchat, birçok tartışmaya da konu oldu. Uygulama, kısa ömürlü mesaj göndermeye ve bu mesajların bir kez görüntülendikten sonra silinmesine izin veriyor. Bu nedenle Snapchat'i kullananlar, paylaştıklarının bir daha hiç görünmeyeceğini düşünerek kendilerini rahat hissediyorlar.

Ancak fotoğrafların ve videoların silinmesi konsepti, firmanın bu konudaki vaatlerine rağmen hiçbir zaman tam anlamıyla gerçeğe dönüşmedi. Uygulamanın son güncellemesinde ise gizlilik ilkelerinde bazı değişiklikler yapıldı, böylece firma gönderilen fotoğraflar üzerinde hak sahibi haline geldi.

Yenilenen gizlilik politikası, Snapchat'in tüm içerikleri depolamasına, göstermesine, tekrar üretmesine, değiştirmesine, uyarlamasına, düzenlemesine, yayınlamasına, onlardan yan ürünler oluşturmasına, herkese açık olarak göstermesine, TV/radyoda yayınlamasına, dağıtmasına, tanıtmasına, sergilemesine ve herkese açık olarak göstermesine izin veriyor.

Bu yeni politikayı firmanın hangi gelecek planlarının şekillendirdiği ise şimdilik bilinmiyor. Snapchat, bir süre önce Federal Ticaret Komisyonu'nun hedefi olmuş ve fotoğrafların "sonsuza kadar yok olduğu" konusunda müşterilerini yanıltmakla suçlanmıştı. FTC, fotoğrafların hizmet içerisinden kolaylıkla çıkarılıp kaydedilebildiğini fark etmişti. O zamandan bu yana Snapchat'in stratejisinde önemli değişiklikler oldu (son olarak içeriğin ikinci kez görüntülenmesine izin vermek gibi).

Okuyucu Yorumları