Snapchat'e cinsellik ve şiddet suçlaması!

Snapchat, reşit olmayan kullanıcıların karşısına çıkan cinsel içerikli ya da şiddet içeren yayınlar nedeniyle mahkeme koridorlarına taşınıyor!

Snapchat'e cinsellik suçlaması!

Popüler sosyal medya uygulaması Snapchat, yetişkin olmayan kullanıcıları uygunsuz içeriklerden korumak amacıyla geliştirdiği Discover özelliği nedeniyle yeni bir dava ile karşı karşıya. Ünlü avukat Mark Geragos davayı açan isim ve firmanın, gençleri uygulama içerisindeki cinsel içeriklerden korumak için yeterince çalışmadığını iddia ediyor. Geragos'un söylediğine göre uygulamanın Discover bölümünde bulunan bazı yetişkin içerikli başlıklar, ailelerin çocuklarının maruz kaldıkları etkilerden dolayı endişelenmelerine sebep oluyor.

Snapchat pek çok kişi tarafından, gönderdiğiniz resimlerin kısa bir süre içerisinde kaybolduğu bir uygulama olarak tanınıyor. Ayrıca firma, eklediği Discover özelliği ile üçüncü parti medya ortakları tarafından yayınlanan haber ve eğlenceli içerikler ile de kullanıcılara ilgi çekici içerikler sunmayı planlamaktaydı.

Snapchat'e üye olabilmek için kullanıcıların en azından 13 yaşında olduklarını belirtmeleri gerekiyor. Firmanın Kullanıcı Sözleşmesi de kullanıcıların cinsel içerikli görüntüleri uygulama üzerinden paylaşmamalarını istiyor. Ancak bu sözleşme, Discover özelliği ile karşınıza çıkan içerikler hakkında hiçbir şey içermiyor.

Geragos, bu durumun federal kanunlara aykırı olduğunu belirterek, günlük 50.000 dolar ceza isteminde bulunmakta. Ayrıca kendisinin söylediğine göre, 25'in üzerinde kişi kendisi ile iletişime geçerek, uygulamanın çocukların kaba ve cinsel içeriklere ulaşmasını çok kolaylaştırdığı konusunda endişelerini bildirdiklerini söylüyor.

Snapchat'in sözcüsü Noah Edwardsen ise, henüz davanın resmi bir şekilde kendilerine sunulmadığını söyledi ve durumdan rahatsız olanlardan özür diledi. Ancak sözcü, aynı zamanda da "Discover ortaklarının editörlük özgürlüğüne sahip olduklarını ve bunun (Snapchat tarafından) desteklenen bir durum olduğunu" sözlerine ekledi...

Okuyucu Yorumları