Snapchat'in Selfie Lensleri Instagram'a Geldi!

Snapchat'i Snapchat yapan özellik, sonununda onu taklit etmeyi çok seven Instagram'a geldi!

Instagram'a yepyeni özellik!

Instagram, yaklaşık 9 ay önce sunmaya başladığı Stories özelliğini günde 200 milyon aktif kullanıcıya ulaştırmayı başarmıştı. Özellik Snapchat'ten alındığı için birçok eleştiriye neden oldu ancak yine de başarılı olduğu söylenebilir.

Şimdi ise Instagram, Snapchat'i eğlenceli kılan bir özelliği kendisine kazandırdı. Dün yayınlanmaya başlayan güncellemeyle birlikte Instagram, yüzünüze farklı simgeler eklemenize izin veriyor. Stories kamerasına eklenen yeni simge, kendinizi farklı görünümlere büründürmenizi sağlayan sekiz filtreyle geliyor. Bu filtrelerden koala ve tavşan filtrelerinin çocukların ilgisini çekeceği kesin. Çiçekli taç ise sanırız gençler arasında rağbet görecek.

Filtre seçenekleriniz şimdilik çok zengin olmadığı gibi, Instagram'ın Snapchat gibi filtrelerini sıkça güncelleyip güncellemeyeceği bilinmiyor. Filtreleri hem öne kamerayla hem de arka kamerayla çektiğiniz karelerde kullanabiliyorsunuz.

Yeni yüz filtrelerinin yanında Stories'te de yapılan bazı yenilikler var. Boomerang'lara eklenen Rewind özelliği sayesine ters yönde oynatılan videolar kaydedebiliyorsunuz. Yeni silgi özelliği ise fotoğrafın veya videonun belirli kısımlarına fırça çekmenizi sağlıyor. Son olarak Stories'e etiket eklemeniz de artık mümkün.

Okuyucu Yorumları