Snapdragon 410 yonga seti tanıtıldı

Qualcomm, 4G LTE destekli yeni mobil işlemcisini ortaya çıkardı! İşte Snapdragon 410...

Snapdragon 410 tanıtıldı

Qualcomm Incorporated, yüzde yüz iştiraki olan Qualcomm Technologies, Inc. şirketinin, entegre 4G LTE Dünya Moduna sahip Qualcomm Snapdragon 410 yonga setini piyasaya sürdüğünü duyurdu. Gelişmekte olan bölgelerde daha hızlı bağlantı imkanlarının sunulması, akıllı telefonların yaygınlaşmasında ve sahiplenilmesinde önemli rol oynamakta.

Qualcomm Snapdragon yonga setleri de Çin'de 4G LTE'nin yaygınlaşmaya başlamasıyla tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap vermeye hazır. Yeni Snapdragon 410 yonga setleri 28nm süreç teknolojisiyle üretilmektedir. 64-bit işlemeye imkan veren işlemcilere sahip olan yonga setleri, Adreno 306 GPU ile yüksek grafik performansı, 1080p video oynatma ve 13 megapiksel çözünürlüğe kadar kameraları desteklemektedir.

Snapdragon 410 diğer özellikleri

Snapdragon 410 diğer özellikleri

Tüm dünyadaki modlar ve frekans bantları için 4G LTE ve 3G hücresel bağlantı sunarken Çift ve Üçlü SIM sistemlerini de destekleyen Snapdragon 410 yonga setleri, Qualcomm RF360 Ön Uç Çözümleri ile birlikte çoklubant ve çoklumod desteği de sunacak. Android, Windows Phone ve Firefox gibi başlıca tüm işletim sistemlerini de destekleyen yonga setinin daha kapsamlı bir mobil cihaz platformu, OEM AR&GE'nin azaltılması ve hızlı geliştirme süreleri sunmak için tasarlanan Qualcomm Referans Tasarım versiyonları da bulunacak. Snapdragon 410 işlemcilerin ilk örneklerinin 2014'ün ilk yarısında piyasada görülmeye başlanması bekleniyor.

Qualcomm Technologies Çin Ürün Yönetimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Jeff Lorbeck konuyla ilgili, "Qualcomm Snapdragon 410 işlemciler ile 150$ altında fiyata sahip, uygun fiyatlı akıllı telefonlara 4G LTE teknolojisini getirmek bizi heyecanlandırıyor. Snapdragon 410 işlemciler, Qualcomm'un, mobil ekosistemin 64-bit işleme doğru evrilmesine katkıda bulunmasıyla üretilecek birçok 64-bit destekli işlemci arasında da bir ilk olma niteliğini taşıyor." dedi.

Okuyucu Yorumları