Snapdragon 602A ortaya çıktı!

Snapdragon 600 ve 800'ün ardından Qualcomm'dan çok şey bekleyenler, bakın karşılarında ne buldu...

Snapdragon 602A ortaya çıktı!

Qualcomm'un geçen seneki CES'teki açılış konuşması, Snapdragon 600 ve 800'ün tanıtımıyla oldukça heyecanlı geçmişti. Ancak firma bu seneki basın duyurusunda çoğunlukla eski duyurular tekrarlandı. Firmanın Snapdragon 610 ve 810'u tanıtmak için önümüzdeki ay gerçekleştirilecek MWC'yi bekliyor olması muhtemel.

Peki Qualcomm, CES 2014'te hangi yeni teknolojisini tanıttı? Bu sorunun ilk cevabı, firmanın otomotiv sektörüne yönelik yeni işlemcisi Snapdragon 602A. Firmanın bu alandaki ilk girişimi olan Snapdragon 602A, hızlıa büyüyen küçük taşıt piyasasını hedefliyor ve 4 Krait CPU çekirdeği, bir Adreno 320 GPU, Hexagon dijital sinyal işlemcisi (DSP), entegre global navigasyon uydu sistemi, yüksek performanslı video ve ses, iletişime yardımcı çekirdeklerle geliyor.

Yonga setini destekleyen ikinci nesil Gobi baseband modem, 3G ve LTE bağlantılarını destekliyor. Yonga setlerinde 802.11ac Wi-Fi ve sekiz cihaza kadar Bluetooth LE 4.0 desteği de var.

Tanıtımda gündeme gelen bir başka donanım ise Snapdragon 802 oldu. Bu yonga smart TV'lerde ve set-top TV kutularında kullanılıyor. Dört çekirdekli 1.8GHz Krait işlemiye sahip yonga, Adreno 330 GPU'su sayesinde UHD videoları oynatabiliyor.

Okuyucu Yorumları